Κ. Σημίτης : «Θα ηγούμαι του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004»

Τρίτη, 09 Απριλίου 2002 07:10
UPD:08:01
A- A A+

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004 τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην εφ'όλης της ύλης τηλεοπτική του συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες απ'ευθείας από πέντε κανάλια. Ο κ. Σημίτης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ αναφερόμενος στην πιθανότητα εσωκομματικής αμφισβήτησής του μετά τις δημοτικές εκλογές, δήλωσε χαρακτηριστικά : «Εχω εκλεγεί από το συνέδριο δύο φορές, έχω κερδίσει δύο εκλογές, εγώ θα οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες, στο τέλος της τετραετίας». Πρόσθεσε επίσης ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν πρέπει και όταν το κρίνει σκόπιμο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ωστόσο απέφυγε να πάρει θέση στο θέμα αλλαγής του καταταστικού για την αλλαγή του προέδρου από τη βάση του κόμματος, λέγοντας ότι τις εισηγήσεις του θα τις καταθέσει στην οργανωτική συνδιάσκεψη.

Ερωτηθείς για τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, ο κ. Σημίτης τόνισε, ότι έχει υπάρξει σημαντική ανανέωση προσώπων και πως στην κυβέρνηση μετέχουν νέοι άνθρωποι που έχουν δοκιμαστεί. «Είμαι εδώ με το ΠΑΣΟΚ, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός». Υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής και δη της οικονομικής, επισημαίνοντας ότι έχει γίνει έργο και τομές, παραδέχθηκε όμως ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις.

Για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), τόνισε ότι μακροπρόθεσμα θα ακολουθήσει τη συνολική πορεία της οικονομίας, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει θέσεις και επιχειρήματα και ότι στελέχη της προβάλλουν αντιφατικές απόψεις σε σοβαρά θέματα, όπως το ασφαλιστικό. Ο κ. Σημίτης τέλος τόνισε, ότι, η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπ'όψη τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων, αλλά όπως είπε, χρειάζεται προσοχή στον χειρισμό τους.

«Η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη του πρωθυπουργού, εξελίχθηκε σε απολογία για τη δραματική υστέρηση του ιδίου και της κυβέρνησής του και κατέληξε σε ομολογία ότι άλλα δύο χρόνια πήγαν χαμένα», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος, και εκτίμησε ότι ο κ. Σημίτης δεν έπεισε τον λαό καθώς δεν μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή