Σ. Αραβία : Περισσότερα μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ για να συγκρατήσουν τον Σαρόν

Τρίτη, 09 Απριλίου 2002 11:09
UPD:11:20
A- A A+

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κάνουν ότι θα έπρεπε για να συγκρατήσουν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, του οποίου η πολιτική υπονομεύει τον πόλεμο που έχει κηρύξει η Ουάσινγκτον εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε σήμερα ο Σουαδάραβας πρίγκιπας Αμπντάλα από το Μαρόκο όπου βρίσκεται για διακοπές. Μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι «η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει το ρόλο και το βάρος των ΗΠΑ», επισημαίνοντας όμως ότι «τα εργαλεία για την άσκηση πίεσης βρίσκονται στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης, που μπορεί να σταματήσει την αιματοχυσία».

O πρίγκηπας της Σ. Αραβίας, Αμπντάλα

Ο πρίγκηπας Αμπντάλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο Αριέλ Σαρόν δεν είναι ο άνθρωπος που θα υποστηρίξει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή. «Την ώρα που οι ΗΠΑ καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, βλέπουμε τον Σαρόν, που ισχυρίζεται ότι είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, να κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια», δήλωσε στη συνάντησή του με τον Κόλιν Πάουελ.

«Στην πραγματικότητα ο Σαρόν προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι οι σφαγές που διαπράττει στην Παλαιστίνη είναι σύμφωνες με τα όσα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία», τόνισε, προσθέτοντας ότι υπάρχει «τεράστια διαφορά» ανάμεσα σε έναν τρομοκράτη και σε έναν μαχητή της ελευθερίας.

Ο Πάουελ συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα πρίγκηπα και τον βασιλιά του Μαρόκου, στο Μαρόκο, απ'όπου άρχισε την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στην περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή