Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2002 09:56
A- A A+

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικότερα, στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, που σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να βρέξει, κυρίως το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Ιόνιο πολύ θυελλώδεις, στα ανατολικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί, μέτριοι και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, ισχυροί, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 11 έως 21 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 5 με 6 βαθμούς υψηλότερη.

Για την Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, κυρίως το απόγευμα. Αργότερα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί, μέτριοι, αλλά από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, που σταδιακά θα ενταθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρές. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, πολύ ισχυροί και πιθανώς στα πελάγη θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή