Εφθασε στη Βηρυττό ο Κόλιν Πάουελ

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2002 10:25
UPD:11:50
A- A A+

Στη Βηρυττό έφθασε σήμερα το πρωϊ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, όπου θα συναντηθεί με Λιβανέζους αξιωματούχους πριν το ταξίδι του στη Δαμασκό, ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Στην ολιγόωρη αυτή επίσκεψη ο Πάουελ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ και τον πρωθυπουργό Ραφίκ Χαρίρι. Ο τελευταίος μετέθεσε κατά μια ημέρα το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου την Τετάρτη θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους. Πριν την άφιξη του Πάουελ, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο δρόμο του αεροδρομίου φωνάζοντας συνθήματα όπως «θάνατος στις Ηνωμένες Πολιτείες», «θάνατος στο Ισραήλ».

Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης από τους υπουργούς Εξωτερικών Μαχμούμτ Χαμούντ, Οικονομικών, Φουάντ Σινιορά, Αμυνας, Χαλίλ Χραούϊ, Εσωτερικών Ελίας Μιρ και Πολιτισμού Γκασάν Σαλάμε θα είναι παρόντες στη συνάντηση Πάουελ-Χαρίρι.

Οι σύντομες επισκέψεις του Πάουελ στη Βηρυτό και τη Δαμασκό δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά στο πρόγραμμα της περιοδείας του που ξεκίνησε στις 8 Απρίλιου στην περιοχή για μια εξεύρεση λύσης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση. Αποφασίστηκαν, ωστόσο, τη στιγμή που η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξαπολύει σχεδόν καθημερινά επιθέσεις σε θέσεις του ισραηλινού στρατού στον τομέα των αγροκτημάτων Σεμπάα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή