Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 16 Απριλίου 2002 07:01
UPD:07:15
A- A A+

Λίγες νεφώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακά όμως και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειο-δυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιο-δυτικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις που αργότερα θα στραφούν σε βορειο-δυτικούς με την ίδια ένταση. Εξασθένηση των ανεμών αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από οκτώ έως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 11 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα στα νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Νεφώσεις προβλέπονται αρχικά σήμερα για την Αττική, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις με βροχή το πρωϊ, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή