Σε 120 ανέρχονται οι νεκροί του Boeing που συνετρίβη στη Ν. Κορέα

Τρίτη, 16 Απριλίου 2002 08:34
A- A A+

Συνολικά 120 νεκροί, οκτώ αγνοούμενοι και 38 τραυματίες είναι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας, όταν Boeing 767 της Air China που εκτελούσε το δρομολόγιο Πεκίνο-Μπουσάν, συνετρίβη λίγη ώρα πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Νότιο Κορέα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας. Οπως επιβεβαίωσαν οι ίδιοι αιτία του δυστυχήματος ήταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, με τα στοιχεία της πτήσης και τις συνομιλίες του πληρώματος, βρέθηκαν στην περιοχή της συντριβής, όμως θα περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να αρυσθούν τα στοιχεία που θα συμπληρώσουν την εικόνα του δυστυχήματος. Ανάμεσα στους τραυματίες που επέζησαν της πτώσεως, είναι και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Γού Ζινλού.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 115 νεκρούς, όμως χθες τη νύχτα εξέπνευσε στο νοσοκομείο ένας 57χρονος Νοτιο-Κορεάτης, ενώ τα σωστικά συνεργεία ανεκάλυψαν στα συντρίμμια του αεροσκάφους, που βρίσκονται στο όρος Σινέο, τα πτώματα άλλων τεσσάρων ανθρώπων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή