Πορτογαλία: Στο Συνταγματικό Δικαστήριο ο προϋπολογισμός 2013

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 06:26
UPD:06:47

«Με δική μου πρωτοβουλία, κλήθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο για να αποφανθεί κατά πόσο ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013 συμφωνεί με το πορτογαλικό σύνταγμα», εξήγησε ο πορτογάλος πρόεδρος Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα.

A- A A+

Στο μικροσκόπιο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας θα βρεθεί ο προϋπολογισμός λιτότητας της Πορτογαλίας για το 2013, καθώς, όπως δήλωσε ο πορτογάλος πρόεδρος Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, υπάρχουν αμφιβολίες για το «κατά πόσο είναι δίκαιη η κατανομή των θυσιών».

«Με δική μου πρωτοβουλία, κλήθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο για να αποφανθεί κατά πόσο ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013 συμφωνεί με το πορτογαλικό σύνταγμα», εξήγησε ο κ. Καβάκο Σίλβα στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο πορτογάλος πρόεδρος τόνισε πως «το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά» και πρόσθεσε: «Η εκτέλεση του προϋπολογισμού μεταφράζεται σε μείωση των εσόδων των πολιτών, σε μεγάλη αύξηση των φόρων και σε περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων. Όλος ο κόσμος θα πληγεί, αλλά ορισμένοι περισσότερο και αυτό δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο υπάρχει δικαιοσύνη στην κανομή των θυσιών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή