Παραίτηση Ελ. Παπακωνσταντίνου από το ΤΑΙΠΕΔ

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 12:14
UPD:13:51
A- A A+

Την παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (TAIΠΕΔ) υπέβαλε η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέρφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε επιστολή της προς τη διοίκηση του Ταμείου, η κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι αστήρικτη η δημόσια μνεία του ονόματός της αναφορικά με την υπόθεση της τράπεζας HSBC.

Αναφέρει επίσης ότι η τραπεζική κατάθεση που διατηρεί είναι νόμιμη και συνιστά περιουσία της ιδίας και του συζύγου της και συμπληρώνει ότι υποβάλει την παραίτησή της για να μην αμφισβητηθεί η ομαλή λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και για να διευκολυνθεί η διοίκησή του.

Η κ. Παπακωνσταντίνου είχε τοποθετηθεί στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου στις 20 Σεπτεμβρίου ως νομική σύμβουλος.

«Η σημερινή παραίτηση της εμπλεκόμενης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κ. Ελένης Παπακωνσταντίνου από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να εξαλείψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, γι' αυτό εμμένουμε στη θέση μας για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που δεν τόλμησε να την απομακρύνει, καθώς επίσης και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλο και το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου που την τοποθέτησαν εκεί», σχολιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια στόματος Νότη Μαριά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή