Formula 1: Τίτλοι τέλους για την HRT

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 13:10
UPD:13:10

A- A A+

Μετά από τρεις σεζόν στην Formula 1 και χωρίς να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ούτε έναν βαθμό, η HRT αποσύρεται από το ανώτερο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα και η απουσία επενδυτή ήταν οι αιτίες που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Η αποχώρησή της ήταν άλλωστε γνωστή εδώ και καιρό καθώς δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των ομάδων για το 2013.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ισπανίας στην F1, άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες μέχρι σήμερα. Το πρώτο της όνομα ήταν Campos Meta 1 καθώς είχε ιδρυθεί από τον πρώην οδηγό αγώνων Αντριαν Κάμπος. Πριν ακόμη τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010, πωλήθηκε στον Ισπανό επιχειρηματία Jose Ramon Carabante, ο οποίος της έδωσε το σημερινό της όνομα (Hispania Racing Team) που σχετίζεται με την επωνυμία της εταιρείας του (Grupo Hispania).

Η Ισπανική ομάδα όμως αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2011 να πωληθεί στον επενδυτικό όμιλο Thesan Capital. Η κατάσταση ωστόσο δε βελτιώθηκε κι έτσι τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώθηκε πως αναζητείται αγοραστής – επενδυτής, ο οποίος όμως ποτέ δεν εμφανίστηκε. Παράλληλα, είχε γίνει γνωστό ότι η εταιρεία είχε ήδη τεθεί υπό εκκαθάριση.

«Ηταν αδύνατο να συνεχίσουμε. Όταν αποφάσισα να αναλάβω τον έλεγχο, μου υποσχέθηκαν βοήθεια, η οποία ποτέ δεν ήρθε», δήλωσε ο Λουίς Πέρεθ-Σάλα, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ισπανικής ομάδας στην εφημερίδα Mundo Deportivo που είχε αυτό τον ρόλο από τον Δεκέμβριο του 2011 και έπειτα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις