Formula 1: Δεν εγκαταλείπει τη Ferrari o ντι Μοντετζέμολο

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 15:17
UPD:15:17

A- A A+

Ο 65χρονος Ιταλός ίδρυσε το 2009 το πολιτικό κίνημα «Μελλοντική Ιταλία» και υποστηρίζει τον Μάριο Μόντι, ο οποίος, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του προηγούμενου έτους, συμφώνησε να ηγηθεί συνασπισμού κεντρώων κομμάτων που υποστηρίζουν την μεταρρυθμιστική και φιλοευρωπαϊκή του ατζέντα.

Ο ντι Μοντετζέμολο δήλωσε στην Ιταλική εφημερίδα La Republica πως προτιμά να υποστηρίξει την εκλογή Μόντι παρά να ικανοποιήσει τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες.

«Δεν θα θέσω υποψηφιότητα. Θα αφήσω χώρο για πολλούς ποιοτικούς ανθρώπους που έχουν υποστηρίξει και έχουν εργασθεί για το κίνημα όλα αυτά τα χρόνια. Το δίκαιο είναι να γίνουν αυτοί οι κύριοι παίκτες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ferrari, ο οποίος κατέχει αυτή τη θέση από το 1991 και ελπίζει ότι ο πολιτικό του κίνημα θα αυξήσει τη δύναμή του στις επερχόμενες εκλογές.

«Το κίνημα Μελλοντική Ιταλία πρόκειται να μετατραπεί σε κάτι πολύ ευρύτερο και ποικίλο κι εγώ δεν θα είμαι σε αυτό ηγέτης. Προφανώς θα αποτελεί το πολιτικό μου σπίτι, όπως και για τους δεκάδες χιλιάδες συνεργάτες του και τα εκατομμύρια ψηφοφόρων που θα το επιλέξουν. Θα το υποστηρίξω με αποφασιστικότητα πριν και μετά τις εκλογές, αλλά από μία θέση που δεν κινεί υποψίες για σύγκρουση συμφερόντων».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις