«Πράσινο φως» για την αμοιβή των αρχαιοφυλάκων κατά τις αργίες

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 18:34
UPD:18:34

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα ολοκληρώθηκαν οι διοικητικές ενέργειες ώστε το σύνολο του προσωπικού φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας να λαμβάνει εγκαίρως τις αμοιβές τόσο για τις Κυριακές και αργίες, όσο και για την πέραν του πενθημέρου απασχόλησή τους.

A- A A+

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα ολοκληρώθηκαν όλες οι διοικητικές ενέργειες που απαιτούνταν προκειμένου από την 1η Ιανουαρίου το σύνολο του προσωπικού φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας να λαμβάνει εγκαίρως τις αμοιβές τόσο για τις Κυριακές και αργίες, όσο και για την πέραν του πενθημέρου απασχόλησή τους.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι δεν συντρέχει πλέον λόγος αποχής των εργαζομένων από τα καθήκοντα τους ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κινητοποιήσεων από πλευράς της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) οπότε και αναμένεται οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία να λειτουργήσουν κανονικά.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2012, η ΠΕΥΦΑ είχε αποφασίσει κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης αποχή κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή