Εξιτήριο πήρε η Χίλαρι Κλίντον

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013 00:25
UPD:10:28

A- A A+

Βγήκε από το νοσοκομείο, στο οποίο είχε μεταφερθεί την Κυριακή, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Την αμερικανίδα ΥΠΕΞ συνόδευε ο σύζυγός της Μπιλ, η κόρη της Τσέλσι και μία βοηθό της.

Η κ. Κλίντον εισήχθη στην κλινική της Νέας Υόρκης εξαιτίας θρόμβου αίματος που ανέπτυξε έπειτα από τραυματισμό της στις αρχές του Δεκεμβρίου.

«Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξήλθε από το νοσοκομείο. Η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί ανακοίνωσε πως έχει σημειωθεί πρόοδος σε όλα τα σημεία και πως είναι σίγουρη ότι η υγεία της υπουργού θα αποκατασταθεί πλήρως», δήλωσε ο σύμβουλος της κ. Κλίντον, Φίλιπ Ρέινς, και πρόσθεσε πως η υπουργός «επιθυμεί να επιστρέψει στο γραφείο της».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανακοίνωσε πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά της η κ. Κλίντον, την οποία θα διαδεχτεί σε λίγες εβδομάδες ο Τζον Κέρι.

«Μιλάει τακτικά στο τηλέφωνο με τους συνεργάτες της, είναι αρκετά δραστήρια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ.

Η Χίλαρι Κλίντον υποβλήθηκε σε θεραπεία με αντιπηκτικά φάρμακα για την απορρόφηση του θρόμβου που οι γιατροί εντόπισαν πάνω από το δεξί της αυτί.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που η μητέρα μου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι. Είμαι ακόμα πιο χαρούμενη επειδή οι γιατροί προβλέπουν ότι θα αναρρώσει πλήρως», έγραψε η Τσέλσι Κλίντον στο λογαριασμό της στο Twitter.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή