Σεούλ: Στη Βόρεια Κορέα θα μεταβεί ο επικεφαλής της Google

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013 19:26

Η Σεούλ δεν γνωρίζει ούτε την ακριβή ημερομηνία ούτε τον λόγο της επίσκεψης του επικεφαλής της Google Έρικ Σμιτ.

A- A A+

Ο επικεφαλής της Google Έρικ Σμιτ θα μεταβεί το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βόρεια Κορέα πιθανόν για να παρέμβει υπέρ ενός αμερικανού, κορεατικής καταγωγής, που συνελήφθη το Νοέμβριο, μια πληροφορία που επιβεβαίωσε σήμερα η νοτιοκορεατική διπλωματία.

Η Σεούλ δεν γνωρίζει ούτε την ακριβή ημερομηνία ούτε τον λόγο της επίσκεψης, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών Σο Τάι-Γιουνγκ.

Η Google, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την επικείμενη επίσκεψη του Σμιτ στη Βόρεια Κορέα, για την οποία πρώτα έκαναν λόγο το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και η εφημερίδα Wall Street Journal επισημαίνοντας ότι θα συμμετάσχει σε μια ανθρωπιστική αποστολή την οποία έχει διοργανώσει ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον.

Ο Ρίτσαρντσον έχει διαπραγματευτεί τα τελευταία 20 χρόνια με τις αρχές της Βόρειας Κορέας για την απελευθέρωση αρκετών αμερικανών πολιτών.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε στα τέλη Δεκεμβρίου ότι οι αρχές της χώρας συνέλαβαν στις 3 Νοεμβρίου έναν αμερικανό κορεατικής καταγωγής, τον Πάο Τζουν-Χο, ο οποίος εισήλθε στη Βόρεια Κορέα ως τουρίστας. Η κυβέρνηση της χώρας τον κατηγορεί ότι έχει διαπράξει ένα «αδίκημα», χωρίς όμως να δίνει άλλες πληροφορίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή