ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα νοιάζονται για την αιθαλομίχλη»

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 13:02
UPD:14:35

«Αφού κατάφερε να πνίξει δεκάδες πόλεις στην αιθαλομίχλη, και αφού τα μικροσωματίδια και τα επίπεδα βενζολίου, κυρίως στα αστικά κέντρα, εκτινάχτηκαν σε τιμές ρεκόρ λόγω της μαζικής καύσης τζακιών και ξυλόσομπων, η μνημονιακή κυβέρνηση έρχεται πάλι, ξανά με ημίμετρα, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτά της», ανέφερε σε δήλωσή της η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

A- A A+

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης στα αστικά κέντρα από τη χρήση καυσόξυλων για θέρμανση, εξαπέλυσε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Σε δήλωσή της η κ. Διώτη κάνει λόγο για αναποτελεσματικά ημίμετρα της κυβέρνησης μπροστά στο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία φαινόμενο, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, σχολιάζει χαρακτηριστικά πως είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να αντιμετωπίσει μία θανατηφόρα νόσο με έμπλαστρα.

«Αφού κατάφερε να πνίξει δεκάδες πόλεις στην αιθαλομίχλη, και αφού τα μικροσωματίδια και τα επίπεδα βενζολίου, κυρίως στα αστικά κέντρα, εκτινάχτηκαν σε τιμές ρεκόρ λόγω της μαζικής καύσης τζακιών και ξυλόσομπων, η μνημονιακή κυβέρνηση έρχεται πάλι, ξανά με ημίμετρα, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτά της. Οι πρωτεργάτες της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας, αφού διέλυσαν ό,τι υπήρχε από το δημόσιο σύστημα υγείας και τις κοινωνικές δομές πρόνοιας, νοιάζονται τώρα για την υγεία των πολιτών, για τους ρύπους και την αιθαλομίχλη», παρατήρησε σε ειρωνικό τόνο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τα συναρμόδια υπουργείο να πάρουν πίσω την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ: Δεν συζητήθηκε μείωση ΕΦΚ

Σε δηλώσεις της στο ρ/σ Bήμα FM, η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μάρω Ευαγγελίδου, υποστήριξε πως κατά τη χθεσινή σύσκεψη δεν συζητήθηκε η πρόταση μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο, αλλά μόνο η βελτίωση της επιδοματικής πολιτικής (διεύρυνση δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή