Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις η υποδοχή του 2012

Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2012 14:17
UPD:14:47
A- A A+

Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις υποδέχθηκε η υφήλιος το 2012. Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν στην αμερικανική ήπειρο, αφού προηγουμένως Ασία, Μέση Ανατολή και Ευρώπη καλωσόρισαν το νέο έτος.

Στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην Τάιμς Σκουέρ, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, η ποπ σταρ Lady Gaga έριξε την πολύχρωμη κρυστάλλινη σφαίρα η οποία κατεβαίνει από έναν πυλώνα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, μια παράδοση που κρατάει περισσότερο από έναν αιώνα.

REUTERS
Η Νέα Υόρκη υποδέχεται το 2012

Πρωτοχρονιά στη Ν. Υόρκη

Στη Βραζιλία, η βροχή εμπόδισε τους εορτασμούς στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

REUTERS

Προηγουμένως, το Λονδίνο είχε γιορτάσει την έλευση του χρόνου των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους φιλοξενεί, με τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα στον Τάμεση που ακολουθούν τους 12 κτύπους του μεσονυχτίου από το Μπιγκ Μπεν.

REUTERS
Το Λονδίνο υποδέχεται το 2012

Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο

Στη Μόσχα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη ρίψη πυροτεχνημάτων στην Κόκκινη Πλατεία.

Στο Βερολίνο, 400.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου για να ακούσουν τους 12 κτύπους του μεσονυχτίου και να γιορτάσουν με σαμπάνια τη νέα χρονιά.

REUTERS
Το Βερολίνο υποδέχεται το 2012

Πρωτοχρονιά στο Βερολίνο

Στο Παρίσι, 360.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία και κοντά στον Πύργο του Αιφελ.

Στην Ιταλία, 60.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν το νέο χρόνο στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Στη Ρώμη, 300.000 Ρωμαίοι και τουρίστες παρακολούθησαν ένα σόου στο κέντρο.

REUTERS

Στο Αμστερνταμ, δύο γιγαντιαίες (14 μέτρα) φουσκωτές κούκλες, ένας άνδρας και μια γυναίκα ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, περπάτησαν ο ένας προς τον άλλον για να φιληθούν ακριβώς τα μεσάνυχτα υπό το βλέμμα χιλιάδων θεατών.

Στη Βιένη, ο "Χορός του Αυτοκράτορα" άνοιξε στο αυτοκρατορικό χειμερινό ανάκτορο των Αψβούργων, το Χόφμπουργκ, την παραδοσιακή εποχή των βιενέζικων χορών.

Στο Βελιγράδι, χιλιάδες άνθρωποι εγκαινίασαν, με πυροτεχνήματα, την πρώτη γέφυρα που κατασκευάστηκε στην πρωτεύουσα έπειτα από περισσότερα από 40 χρόνια.

Στη Μέση Ανατολή, το Ντουμπάι υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με ένα επιβλητικό πυροτέχνημα που φώτισε τον Burj Dubai, τον πιο ψηλό πύργο στον κόσμο (828 μέτρα).

REUTERS
Το Ντουμπάι υποδέχεται το 2012

Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι

Η αραβική άνοιξη, με την πτώση του αιγυπτιακού, του τυνησιακού και του λιβυκού καθεστώτος, ήταν παρούσα στο πνεύμα κατά το πέρασμα στο νέο έτος. Κυρίως στο Κάιρο, όπου μια συναυλία με κεριά οργανώθηκε στην πλατεία Ταχρίρ στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους κατά την εξέγερση του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Στη Συρία, αντίθετα, η καταστολή συνεχίστηκε την τελευταία ημέρα του 2011, προκαλώντας το θάνατο ακόμη δύο ανθρώπων στην κεντρική πόλη Χομς.

Στην αφρικανική ήπειρο, η "bonana", όπως λέγεται στην Κινσάσα, σημαδεύτηκε επίσης από βία με τουλάχιστον 50 νεκρούς στη διάρκεια συγκρούσεων στη Νιγηρία.

Πρώτοι γιόρτασαν τον ερχομό του νέου έτους τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού και η Νέα Ζηλανδία, ενώ ακολούθησε η Αυστραλία με τα θεαματικά πυροτεχνήματα στον κόλπο του Σίδνεϊ, ενώπιον ενός εκατομμυρίου και πλέον θεατών.

Στο Πακιστάν, όπου η παράδοση είναι να ρίχνονται βολές στον αέρα για τον εορτασμό της νέας χρονιάς, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου εξήντα τραυματίστηκαν από τέτοιες βολές.

REUTERS
Υποδοχή του νέου έτους στο Σίδνεϊ

Πρωτοχρονιά στο Σίδνεϊ

Στην Ιαπωνία, πολλοί από τους εορτασμούς επισκιάστηκαν από την ανάμνηση της καταστροφής της Φουκουσίμα, ενώ τα ξημερώματα ένας ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στο Τόκιο, ξυπνώντας τους εφιάλτες της χρονιάς που πέρασε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή