Απόσυρση των παρατηρητών από τη Συρία ζητεί το Αραβικό Κοινοβούλιο

Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 12:18
UPD:12:22

A- A A+

Το Αραβικό Κοινοβούλιο, συμβουλευτικό σώμα του Αραβικού Συνδέσμου, ζήτησε την απόσυρση των παρατηρητών από τη Συρία, λόγω της συνεχιζόμενης καταστολής αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από το συριακό καθεστώς.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, που αποτελείται από 88 εκπροσώπους των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, δήλωσε ότι οι παρατηρητές πρέπει να αποχωρήσουν «δεδομένων των συνεχιζόμενων εκτελέσεων αθώων πολιτών από το συριακό καθεστώς».

Ο Σαλέμ αλ-Ντικμπασί πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη καταστολή «παρουσία του Αράβων παρατηρητών έχει προκαλέσει την οργή των αραβικών λαών και ακυρώνει το σκοπό της αποστολής».

«Είναι σαν να δίνουμε αραβική κάλυψη στο συριακό καθεστώς ώστε να συνεχίσει τις απάνθρωπες πράξεις του υπό το βλέμμα του Αραβικού Συνδέσμου», είπε ο ίδιος.

Οι περίπου 60 παρατηρητές βρίσκονται στη χώρα προκειμένου να εξακριβώσουν κατά πόσο το συριακό καθεστώς εφαρμόζει το ειρηνευτικό σχέδιο που συμφώνησε με τον Αραβικό Σύνδεσμο και το οποίο προβλέπει τον τερματισμό των συγκρούσεων, την απόσυρση των στρατευμάτων από τους δρόμους και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την άφιξη των παρατηρητών ξεπερνά τους 150.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή