MotoGP: «Χώρισαν» Yamaha - Petronas

Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 15:04

A- A A+

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Μαλαισίας ένωσε το 2009 τις δυνάμεις της με την Yamaha παρά το γεγονός ότι βασικός χορηγός της Ιαπωνικής ομάδας ήταν τότε η FIAT.

Η συνεργασία των δύο πλευρών στέφθηκε άμεσα με επιτυχία καθώς την ίδια χρονιά ο Βαλεντίνο Ρόσι κατέκτησε τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του ενώ η Yamaha χάρη στην παρουσία του «doctor» αλλά και τη σημαντική βοήθεια του Χόρχε Λορένθο κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Η επόμενη χρονιά έφερε την Ιαπωνική ομάδα και πάλι στην κορυφή τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους αναβάτες με μοναδική διαφορά το όνομα του Παγκόσμιου πρωταθλητή που ήταν ο Χόρχε Λορένθο.

Με την αποχώρηση της FIΑΤ από τα MotoGP στα τέλη του 2010 η Petronas ανέλαβε τα χρέη του βασικού χορηγού της Yamaha Racing Team.

O γενικός διευθυντής της Ιαπωνικής ομάδας Λιν Γιάρβις έκρινε ως φυσική κατάληξη τη λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. «Η σχέση μεταξύ της Yamaha και της Petronas ήταν άκρως επιτυχημένη. Μαζί ζήσαμε μερικά πολύ σημαντικά επιτεύγματα στα MotoGP. Τώρα που η συνεργασία έφτασε στο τέλος της θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας στην Petronas για την υποστήριξή τους κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Στα οφέλη που αποκόμισε η Μαλαισιανή εταιρεία από τη συνεργασία της με την Yamaha και τη συμμετοχή της στα MotoGP στάθηκε ο γενικός διευθυντής της Petronas, Μοχάμεντ Μεντάν Αμπντουλάχ. «Είμαστε ευχαριστημένοι που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Yamaha Racing Team τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, γευτήκαμε τα οφέλη προβολής από μια τόσο σημαντική φίρμα και είχαμε το προνόμιο να συνεργαζόμαστε με μια ομάδα που μοιραζόταν τις αξίες και το πάθος μας. Η ομάδα σημείωσε αρκετές επιτυχίες σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και της ευχόμαστε να συνεχίσει αυτή την επιτυχία και στο μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις