Κ. Χατζηδάκης: Αρνητική η εικόνα στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ το 2011

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 13:43
UPD:15:24
A- A A+

«Το 2011 έκλεισε με επιβεβαίωση της αρνητικής εικόνας στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ. Η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ, 31 Δεκεμβρίου 2011, ήταν μόλις 32,86%».

O υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Χατζηδάκης.

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του σχετικά με τον απολογισμό του ΕΣΠΑ για το 2011, ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, αυτό το ποσοστό γίνεται ακόμα πιο «απογοητευτικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η αύξηση της απορροφητικότητας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε 85% αναδρομικά από το 2007, αλλά και στο ''παρκάρισμα'' πόρων σε Ταμεία Χαρτοφυλακίου, όπως το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον, το JEREMIE και το ΕΝΑΛΙΟ, που αύξησε τεχνητά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες, χωρίς τα σχετικά κονδύλια να διοχετευθούν στην αγορά».

«Κρίμα για την αγορά, για την οικονομία, για τη χώρα. Τώρα, ένας μόνο δρόμος μένει: η προσπάθεια, η σοβαρότητα, η συστηματική δουλειά. Για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Για να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία», καταλήγει ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή