Λ. Κατσέλη: Μπορεί να είμαι υποψήφια

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 16:06
UPD:16:20

Ανοικτό άφησε η Λούκα Κατσέλη το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μία μέρα αφότου ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για την προεδρία του κόμματος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ανοικτό άφησε η Λούκα Κατσέλη το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μία μέρα αφότου ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για την προεδρία του κόμματος -στις διαδικασίες που θα λάβουν χώρα, σύμφωνα με την εισήγησή του μετά τις εθνικές εκλογές- ούτε για την Πρωθυπουργία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «Μπορεί, πολύ πιθανόν. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους και κυρίως από την διαμόρφωση μιας πολιτικής πλατφόρμας που να εκφράζει όχι μόνο εμένα αλλά και πολλούς άλλους συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ».

Σημείωσε μάλιστα ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πλατφόρμα στο Εθνικό Συμβούλιο με τις θέσεις της για την έξοδο της χώρας από την κρίση ενώ πρόσθεσε ότι ο αρχηγός πρέπει να εκλεγεί από τη βάση: «Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να βγει από κλειστά κονκλάβια, αλλά πρέπει να εξασφαλιστούν όλες οι διαδικασίες από τη βάση με πολύ ανοιχτές διαδικασίες. Είμαι υπέρ των ανοικτών διαδικασιών βάσης σε όλα τα επίπεδα, γιατί έχει πολιτική σημασία, έχει πολύ μεγάλη σημασία το ΠΑΣΟΚ να ξαναμιλήσει με τον κόσμο του, με τον κόσμο γενικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η κ. Κατσέλη επανέλαβε την αντίθεσή της με τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα λέγοντας: «Οι περαιτέρω μειώσεις μισθών, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση και σε δημοσιονομικές αποκλίσεις. Είναι το λάθος φάρμακο στη λάθος στιγμή».

Αμεση σύγκληση ΚΟ για εκλογή υποψήφιου Πρωθυπουργού

Από την πλευρά του ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος πρότεινε την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικήας ομάδας του κόμματος για την εκλογή υποψηφίου πρωθυπουργού. Μιλώντας στο MEGA, αν και τάχθηκε υπέρ της καθαρής λύσης και εναντίον της διαρχίας «καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα» σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκλεγεί από τη βάση και μετά τις εκλογές.

Ο κ. Πάγκαλος παράλληλα άφησε αιχμές κατά στελεχών που κρατούν αποστάσεις από τη διετή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως όλα τα στελέχη είναι συνυπεύθυνα. Τόνισε πως ο ίδιος θα προτιμούσε να εξαντλήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου την τετραετία, ενώ αναγνώρισε πως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Αναφερόμενος στη μείωση μισθών που ζητά η τρόικα στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε πως δεν μπορεί αυτό να επιβληθεί με νομοθετική πράξη, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος, προσθέτοντας ότι το ζήτημα θα λυθεί με επαφές και αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων. Αναγνώρισε πάντως πως υπάρχει ζήτημα ανταγωνιστικότητας της χώρας για να υπογραμμίσει πως, όπου έχει μειωθεί το κόστος υπάρχει τεράστια αύξηση των εξαγωγών.

Υπενθυμίζεται πως στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε να αναδειχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με εκλογική διαδικασία από τη βάση του κόμματος, μετά τις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει υποψήφιο πρωθυπουργό είτε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα είτε μέσω άλλης θεσμοθετημένης διαδικασίας που θα επιλέξουν τα όργανα του Κινήματος.

Σύγκρουση με συμφέροντα

Δεν είμαστε σταθεροί στη σύγκρουσή μας με τα συμφέροντα, ομολόγησε ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνησή του αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, δεν ασχολήθηκε με τα αίτια που τα δημιούργησαν.

Στη διετία, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μπεγλίτη, δεν δώσαμε βάρος στις αιτίες της κρίσης και δεν ήμασταν σταθεροί στη σύγκρουσή μας με ένα σύστημα αντιπαραγωγικό, κρατικοδίαιτο και κομπραδόρικο, το οποίο ευθύνεται και ενέχεται για την ελληνική πλευρά της κρίσης. Έπρεπε, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να ονομάσουμε τα συμφέροντα αυτά.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος, όπως είπε, ζήτησε δάνειο 10 εκ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, θέμα που έφθασε και στον ίδιο, κακώς, όπως υποστήριξε, διότι τα θέματα αυτά πρέπει να κρίνονται με τραπεζικά κριτήρια. Και όταν του αναφέρθηκε ότι δεν πληρούνται τα τραπεζικά κριτήρια είπε να μη δοθεί το δάνειο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετεί τον χρόνο έναρξης της σύγκρουσης με το δημοσιογραφικό συγκρότημα που διευθύνει ο κ. Ψυχάρης, από τότε που απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης του δανείου.

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση της συγχώνευσης Εθνικής-ΑLPHA, η οποία δεν έγινε ποτέ, διότι, όπως είπε, υπονομεύθηκε, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Αναφορά έκανε και στις καταγγελίες για τα CDS και την ενδεχόμενη εμπλοκή αδελφού του στην υπόθεση, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία, θα έπρεπε να είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, αντί να γίνεται ο πρωθυπουργός υπόλογος για περιστατικά που δεν ερευνήθηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν.

Απαντώντας στα όσα ο κ Παπανδρέου ανέφερε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Στ. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή