Ικανοποιημένος ο Μπους από την αποστολή Πάουελ στη Μ. Ανατολή

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2002 07:28
UPD:07:33
A- A A+

Την ικανοποίησή του για αποτελέσματα της περιοδείας Πάουελ στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο Τζωρτζ Μπους, ο οποίος έκανε λόγο για πρόοδο στην κατεύθυνση της ειρήνευσης, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να υλοποιήσουν την καταδίκη των επιθέσεων αυτοκτονίας, οι ισραηλινές δυνάμεις να αποχωρήσουν από τα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη και οι αραβικές χώρες να σταματήσουν να χρηματοδοτούν και να παροτρύνουν την τρομοκρατία.

Ο κ. Πάουελ θα επιστρέψει στη Μέση Ανατολή σε δύο με τρεις εβδομάδες, για να συνεχίσει την ειρηνευτική του αποστολή, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του State Department.

O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι απέσπασε υπόσχεση από το Ισραήλ ότι θα αποχωρήσει από τα παλαιστινιακά εδάφη μέσα σε περίπου μία εβδομάδα, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του από τη στάση του Αραφάτ και εκτίμησε ότι η συμφωνία εκεχειρίας δεν μπορεί να επιτευχθεί πριν την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι πάντως υποστήριξαν ότι η αμερικανική παρέμβαση ήταν καταστροφική και ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πλέον πολύ χειρότερη, από αυτήν που ήταν πριν από την επίσκεψη του Κόλιν Πάουελ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή