Μ. Δαμανάκη: Χρειάζεται ρεαλισμός και δυσάρεστες αποφάσεις

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 16:11
UPD:18:21

Τη θέση ότι χρειάζεται ρεαλισμός και δυσάρεστες αποφάσεις για να μην επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή διατύπωσε η επίτροπος Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη.

A- A A+

Τη θέση ότι χρειάζεται ρεαλισμός και δυσάρεστες αποφάσεις για να μην επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή διατύπωσε η επίτροπος Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας πάντως ότι εκτός από τις δυσκολίες υπάρχουν και οι ευκαιρίες.

Επιπλέον, η κ. Δαμανάκη είπε ότι «ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ είναι εθνική επιλογή», προσθέτοντας ότι εκτός από τις δυσκολίες υπάρχουν και ευκαιρίες.

Μ. Δαμανάκη: Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ

Μ. Δαμανάκη: Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ

Όσον αφορά τις συζητήσεις για το μισθολογικό, ανέφερε ότι «οι δανειστές μας δεν απαιτούν την κατάργηση του κατώτατου μισθού κι αυτό δεν ήταν δεδομένο, αλλά το καταφέραμε στο πλαίσιο της Κομισιόν». Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι αμοιβές δεν είναι η αποκλειστική αιτία της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά μία εξ αυτών».

Τέλος, η επίτροπος δήλωσε ότι υπογράμμισε στον Πρωθυπουργό την άμεση ανάγκη που υπάρχει να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που αφορούν στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, τα οποία παραμένουν αδιάθετα και μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για κονδύλια που έχει εγκρίνει η Κομισιόν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κατά την κ. Δαμανάκη παραμένουν αδιάθετα και δεν υπάρχει, ανέφερε, κανένας λόγος να καθυστερεί η αξιοποίησή τους.

Με αφορμή την αναφορά της επιτρόπου στο μισθολογικό, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος σχολίασε: «Εδώ, η ίδια η κ. Δαμανάκη είπε ότι δεν τίθεται από τους δανειστές μας θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Τι συζητάμε;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή