ΗΠΑ: Εκτός «κούρσας» η Μπάκμαν, εντός ο Πέρι

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 17:30
REUTERS/RICK WILKING

A- A A+

Η υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Μισέλ Μπάκμαν ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική της εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο, αφότου κατέλαβε την έκτη θέση στις προκριματικές στην Αιόβα, ενώ ο Ρικ Πέρι είπε ότι θα παραμείνει τελικώς εντός της κούρσας.

Η απόφαση της Αμερικανίδας βουλευτού να αποχωρήσει εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ευνοήσει τον αντίπαλό της Ρικ Σαντόρουμ ο οποίος με ελάχιστη διαφορά μόλις οκτώ ψήφων ήρθε δεύτερος μετά το Μιτ Ρόμνεϊ στην Αιόβα.

Οι Σαντόρουμ, Μπάκμαν, Νιουτ Γκίνγκριτς και ο Κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι φλέρταραν με την υποστήριξη των Ευαγγελικών Χριστιανών.

Η υπερσυντηρητική Μπάκμαν έλαβε τελικά την Τρίτη μόνο το 5% των ψήφων κατά την πρώτη ψηφοφορία του Ρεπουμπλικανικού εκλογικού σώματος.

Εν τω μεταξύ, ο Πέρι, μερικές μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του ότι επιστρέφει στο Τέξας για να επανεκτιμήσει τον προεκλογικό του αγώνα, δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία του στη Νότια Καρολίνα, όπου θα γίνουν προκριματικές εσωκομματικές εκλογές στις 21 Ιανουαρίου. Ο κυβερνήτης του Τέξας εξασφάλισε την πέμπτη θέση στις εκλογές της Αιόβα.

Σήμερα έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «Το επόμενο σκέλος του μαραθωνίου είναι η πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. . . Νότια Καρολίνα ερχόμαστε».

Η πολιτεία αυτή θεωρείται ευρέως ως το επόμενο πιθανό εμπόδιο για τον Μιτ Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, ο οποίος δυσκολεύεται να εξασφαλίσει υποστήριξη από τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή