Συρία: 25 νεκροί από επίθεση καμικάζι στη Δαμασκό

Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2012 13:28
UPD:15:54
A- A A+

Τουλάχιστον 25 έχασαν τη ζωή τους και 46 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην ιστορική συνοικία Μιντάν της Δαμασκού, όπως μετέδωσε η δημόσια συριακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε ένα γυμνάσιο της συνοικίας Μιντάν. «Η τρομοκρατική επίθεση είχε στόχο τους κατοίκους της Μιντάν. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και στη συνοικία σπεύδουν ασθενοφόρα» ανέφερε η συριακή τηλεόραση, ενώ μετέδωσε πλάνα που δείχνουν σπασμένα τζάμια ενός λεωφορείου της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών διαδηλωτών όταν άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί σε τέμενος σε περιοχή της Δαμασκού, όπου βρίσκεται το αρχηγείο των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Όπως είπε στο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος διαμένει στην περιοχή, ένοπλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο, γνωστοί ως «shabbiha», και πράκτορες της μυστικής αστυνομίας, άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών με αυτόματα όπλα επειδή αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το τέμενος Αμπντέλ Καρίμ αλ Ριφάϊ, στη συνοικία Κφαρ Σουσέχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή