Πόλο: Με Ισπανία η Εθνική

Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2012 18:51
UPD:18:53
A- A A+

Δέκα ημέρες πριν ανοίξει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν η ελληνική ομάδα θα έχει την ευκαιρία για μια δυνατή προπόνηση, έχοντας παράλληλα και το «Σαμαρτίδης Καπ». Με μια νίκη στο ενεργητικό του το αντιπροσωπευτικό μας θα κυνηγήσει το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα, ώστε να αυξήσει τις ελπίδες του για την πρωτιά και την πρόκριση στην τελική φάση.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ρουμανία έκανε το «3 στα 3» στην Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας άνετα 16-3 της Τουρκίας.

Η Βαθμολογία (2 αγώνες)

1. Ρουμανία (25-16) 9-3αγ.

2. ΕΛΛΑΔΑ (21-13) 3

-. Ισπανία (16-16) 3

4. Τουρκία (13-30) 0-3αγ.

Ευχάριστα νέα εν όψει Λονδίνου

Στο μεταξύ, ο δρόμος για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες άνοιξε περισσότερο για τις Εθνικές μας ομάδες, καθώς θα είναι τέσσερα τα εισιτήρια που θα δοθούν μέσω των προολυμπιακών τουρνουά, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η αφρικανική συνομοσπονδία ενημέρωσε τη FINA ότι δεν θα στείλει εκπροσώπους της στη βρετανική πρωτεύουσα, «αδειάζοντας» μία θέση στη 12άδα των ανδρών και άλλη μία στην 8άδα των γυναικών. Η εξέλιξη είναι βεβαίως ευνοϊκή για τις δύο ελληνικές εθνικές ομάδες, που καλούνται όμως πρώτα να προκριθούν στα αντίστοιχα προολυμπιακά τουρνουά μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν (16-29 Ιανουαρίου).

Το προολυμπιακό τουρνουά των ανδρών θα διεξαχθεί από 1η έως 8 Απριλίου στο Εντμοντον του Καναδά, ενώ η αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών θα φιλοξενηθεί στην Τεργέστη της Ιταλίας, μεταξύ 15 και 22 Απριλίου.

Απευθείας έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους μεν άνδρες οι Σερβία, Ιταλία, Κροατία, Ουγγαρία, ΗΠΑ, Αυστραλία και Μεγάλη Βρετανία, στις δε γυναίκες οι ΗΠΑ, Αυστραλία και Μεγάλη Βρετανία.

Στα τέλη Ιανουαρίου θα γίνουν γνωστοί και οι εκπρόσωποι της Ασίας (μεγάλο φαβορί η Κίνα) που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στο Λονδίνο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις