Σ. Πέρες : «Ευαίσθητη περίοδος μεταξύ Ισραηλινών, Παλαιστινίων»

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2002 10:00
A- A A+

Μία περίοδο «πολύ ευαίσθητη» αναμέσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίου αναμένει μετά τη μεσολαβητική αποστολή του Κόλιν Πάουελ στη Μ. Ανατολή, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Σιμόν Πέρες, σύμφωνα με σημερινές του δηλώσεις. «Ελπίζω ότι η ένταση δεν θα αυξηθεί. Θα υπάρξει μια μορφή νεκρού χρόνου και αναμένω μια περίοδο πολύ ευαίσθητη. Πρέπει να αναζητήσουμε μιά πολιτική ρύθμιση, επειδή γνωρίζαμε ότι η στρατιωτική μας επιχείρηση δεν θα επέλυε τα προβλήματα», τόνισε ο Πέρες μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

«Εχουν περάσει ήδη αρκετές εβδομάδες από την έναρξη της επιχείρησης αυτής... Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά το πρόβλημα της Βασιλικής στη Βηθλεέμ επειδή είναι ένας ιερός τόπος για τους Χριστιανούς», πρόσθεσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών. «Πιστεύω ότι πρέπει να αρθεί ο αποκλεισμός του αρχηγείου του Αραφάτ στη Ραμάλα, αλλά δεν μπορούν να φύγουν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του υπουργού Τουρισμού Ρεχαβάμ Ζεεβί», τόνισε ο Πέρες.

Ερωτηθείς για το θέμα της διάσκεψης για το Μεσανατολικό ο Πέρες τόνισε ότι υπάρχουν «τρία με τέσσερα σχέδια», που πρέπει να εξεταστούν, κυρίως το αμερικανικό, το σαουδαραβικό και οι ιδέες που έχω ήδη συζητήσει με τον πρόεδρο του παλαιστινιακού νομοθετικού συμβουλίου Αμπού Αλά Αχμέντ Κορέϊ.

Ο Πέρες αναχωρεί για περιοδεία στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή