Γ. Καρατζαφέρης: Η Ελλάδα να λειτουργήσει ως μια γροθιά

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 15:01
UPD:18:01

Την ανάγκη να υπάρξει ενότητα ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει ως μια γροθιά».

A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξει ενότητα ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει ως μια γροθιά».

Τόνισε μάλιστα με νόημα, ότι γροθιά με σηκωμένο το ένα ή το άλλο δάκτυλο δεν είναι δυνατή. «Θα χρειαστεί η γροθιά», πρόσθεσε, «και προφανώς θα σπάσει το δάχτυλο που δεν θα 'ναι ενωμένο με τα άλλα. Γροθιά προς κατεστημένες αντιλήψεις, γροθιά προς συντεχνίες, γροθιά προς τους δανειστές μας. Αυτή τη γροθιά δεν την βλέπω».

Γ. Καρατζαφέρης: Πρέπει να λειτουργήσουμε ως μια γροθιά

Γ. Καρατζαφέρης: Πρέπει να λειτουργήσουμε ως μια γροθιά

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε επίσης το φόβο ότι «οι μέρες λιγοστεύουν» και πως «η ασυνεννοησία μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα» και υπενθύμισε ότι έχει στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, στην οποία ζητεί να γίνει συνάντηση ώστε τα κόμματα να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή, σε μια «εθνική πολιτική», αλλά και να διαπραγματευτούν με την τρόικα από κοινού.

«Γιατί η κατά μόνας συναντήσεις, το διαίρει και βασίλευε δημιουργεί προσκόμματα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος τέλος στα σχόλια περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «οποιοσδήποτε μιλά για άτακτη επιστροφή στη δραχμή, βλάπτει το συμφέρον του έθνους».

Νωρίτερα, στην αρχή της συνάντησής του με τον Κάρολο Παπούλια ζήτησε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Καρατζαφέρη

Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Καρατζαφέρη

«Μου έρχεται στο μυαλό ο Ορφέας από τα Αργοναυτικά. "Πάσιν εφ' ηρώεσσι κακών δ' ανεφαίνετο πυθμήν"», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και συνέχισε: «Νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν φαίνεται πυθμένας στα κακά και ως εκ τούτου να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή