ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν σημάδια για επικείμενο αποκλεισμό των Στενών του Χορμούζ

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 20:45

A- A A+

Δεν υπάρχουν σημάδια από το Ιράν ότι προσπαθεί να αποκλείσει τα Στενά του Χορμούζ, στρατηγικό πέρασμα για την από θαλάσσης μεταφορά του πετρελαίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ.

«Δεν βλέπουμε κανένα σημάδι της δράσης των Ιρανών για το κλείσιμο των Στενών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιτλ, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που είχαν ληφθεί μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα το γνώριζαν».

«Ακούσαμε πολλές δηλώσεις, δεν είδαμε όμως» καμία δράση προς την κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, καλώντας την Τεχεράνη να χαμηλώσει τους τόνους.

Η ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον αυξάνεται εδώ και μια εβδομάδα με επανειλημμένες προειδοποιήσεις από το Ιράν κατά της παρουσίας του αμερικανικού ναυτικού στις χώρες του Κόλπου, που αυξάνουν τους φόβους για ενδεχόμενο κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ, μέσω των οποίων μεταφέρεται δια θαλάσσης το 35% του αργού πετρελαίου που διακινείται σε διεθνές επίπεδο.

Την Κυριακή, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λίον Πανέτα και ο ανώτερος στην ιεραρχία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, διαβεβαίωσαν ότι οι ΗΠΑ «δεν θα ανεχθούν το κλείσιμο των Στενών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή