Συρία: Συνεχίζεται η αιματοχυσία

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 21:17
UPD:21:26

A- A A+

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία, με ακτιβιστές να καταγγέλλουν τη δολοφονία 18 ανθρώπων και τη σύλληψη τουλάχιστον 30 από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς συνεχίζεται η καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Οι ακτιβιστές κατήγγειλαν επίσης την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να παρατείνει την αποστολή των παρατηρητών του στη Συρία αντί να παραπέμψει τη χώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στρατιώτες έκαναν έρευνες σε σπίτια στα προάστια της Δαμασκού και συνέλαβαν τουλάχιστον 30 άτομα.

Νέα παρέμβαση Ερντογάν κατά Ασαντ

REUTERS

Σε νέα του παρέμβαση για την κατάσταση στη Συρία, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως η κατάσταση που εξελίσσεται εκεί οδηγεί σε εμφύλιο πόλεμο, σε φυλετικό πόλεμο, πόλεμο των θρησκειών και των κοινοτήτων, τονίζοντας πως «αυτό πρέπει να σταματήσει».

«Η Τουρκία πρέπει να διαδραματίσει έναν ρόλο. Ένας εμφύλιος πόλεμος που θα μπορούσε να λάβει χώρα θα μας έβαζε σε δύσκολη θέση... και θα αποτελούσε απειλή για μας» πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα καταδικάσει την καταστολή των διαδηλώσεων εναντίον του συριακού καθεστώτος, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 5.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο Ερντογάν ζήτησε αρκετές φορές πέρυσι την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Η Συρία έχει μια κυβέρνηση που δολοφονεί τους ίδιους τους πολίτες της. Κανείς δεν μπορεί να εγκρίνει (...) τα αυταρχικά καθεστώτα» πρόσθεσε.

Πληροφορίες για διάγγελμα Ασαντ

Αργότερα τη Δευτέρα το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας μετέδωσε πως ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ αναμένεται να εκφωνήσει την Τρίτη ομιλία που θα αφορά τα «εσωτερικά ζητήματα» της χώρας. Αυτό θα είναι το τέταρτο διάγγελμα του Σύρου προέδρου μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων εναντίον του καθεστώτος του, τον Μάρτιο του 2011.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή