Αμνηστία κρατουμένων ανακοίνωσε η Β. Κορέα

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 09:45

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τη χορήγηση αμνηστίας σε άγνωστο αριθμό κρατουμένων, με αφορμή την 100ή επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ-Σουνγκ και την 70ή επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

A- A A+

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τη χορήγηση αμνηστίας σε άγνωστο αριθμό κρατουμένων, με αφορμή την 100ή επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ-Σουνγκ και την 70ή επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

Κοινοβουλευτικό διάταγμα ορίζει τη χορήγηση της αμνηστίας την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την «ευγενή και φιλεύσπλαχνη πολιτική» του Κιμ Ιλ-Σουνγκ και του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Η αμνηστία χορηγείται σε «καταδικασμένους», αναφέρεται στο διάταγμα, το οποίο δεν προσδιορίζει τον αριθμό των κρατουμένων ή τα αδικήματα για τα οποία έχουν καταδικασθεί.

Οι αρχές θα φροντίσουν ώστε οι κρατούμενοι που θα απελευθερωθούν «να έχουν σταθερές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης», μετέδωσε το KCNA.

Σύμφωνα με στοιχεία οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 200.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατούνται σε φυλακές και στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στη Βόρεια Κορέα, κυρίως για πολιτικούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή