Προκριματικές για τους Ρεπουμπλικάνους στο Νιου Χάμσαϊρ

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 10:34
UPD:10:37

A- A A+

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ αναμένεται, εκτός απροόπτου, να είναι ο νικητής των σημερινών προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι το μεγάλο φαβορί.

Μία εβδομάδα μετά τις ψηφοφορίες στην Αϊόβα, όπου ο Μιτ Ρόμνεϊ αναδείχθηκε νικητής με οριακή διαφορά, 250.000 ψηφοφόροι της μικρής βορειο-ανατολικής πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ καλούνται να επιλέξουν μεταξύ έξι υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο νικητής που θα αναδειχθεί τον ερχόμενο Αύγουστο μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών σε όλες τις πολιτείς θα αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2012.

Δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες κατέδειξαν ελαφριά πτώση στο μεγάλο προβάδισμα του Μιτ Ρόμνεϊ έναντι των αντιπάλων του στην πολιτεία. Τη δεύτερη θέση διεκδικούν ο Τεξανός Ρον Πολ και ο πρώην κυβερνήτης της Γιούτα Τζον Χάντσμαν.

«Κάτι συμβαίνει και θα εκπλήξουμε πολύ κόσμο αύριο», δήλωσε ο Χάντσμαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

Οι έξι υποψήφιοι για το χρίσμα είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ, 64 ετών, ο οποίος προβάλλει την πείρα του ως επιχειρηματία στην υπηρεσία της ανάκαμψης της οικονομίας, ο Ρον Πολ, 76 ετών, ο Τζον Χάντσμαν, 51 ετών, ο Ρικ Σαντόρουμ, 53 ετών και υπερσυντηρητικός, πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια, ο Νιουτ Γκίνγκριτς, 68 ετών, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο Ρικ Πέρι, 61 ετών, υπερσυντηρητικός κυβερνήτης του Τέξας.

Οι επόμενες προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στην πολιτείας της Νότιας Καρολίνας στις 21 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή