ΗΠΑ: Καταδίκη της δολοφονίας του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 22:11
UPD:22:14

Καταδίκασαν οι ΗΠΑ τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, ενέργεια για την οποία η Τεχεράνη κατηγόρησε Ισραηλινούς πράκτορες.

A- A A+

Καταδίκασαν οι ΗΠΑ τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, ενέργεια για την οποία η Τεχεράνη κατηγόρησε Ισραηλινούς πράκτορες.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίετορ τόνισε πως οι ΗΠΑ «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση» με τη δολοφονική επίθεση, προσθέτοντας πως «καταδικάοζυν όλες τις βίαιες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής».

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του Ιράν ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν θα παρεκκλίνει από το δρόμο των πυρηνικών λόγω των διογκούμενων διεθνών πιέσεων. «Θα συνεχίσουμε στην πυρηνική μας οδό χωρίς καμία αμφιβολία... Η οδός μας είναι μη αναστρέψιμη», σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε η τηλεόραση.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο πανεπιστημιακός λέκτορας που σκοτώθηκε από μαγνητική βόμβα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2121149 , ήταν Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας.

«Οι επονείδιστες πράξεις της Αμερικής και του εγκληματικού σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) δεν θα διαταράξουν τον ένδοξο δρόμο μας και το Ιράν θα συνεχίσει σε αυτό το δρόμο χωρίς αμφιβολία», προστίθεται. «Όσο πιο πολύ μας σκοτώνετε, τόσο περισσότερο το έθνος μας θα αφυπνίζεται όπως είχε πει ο ηγέτης της Ισλαμικής επανάστασης Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομενεΐ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή