Απαντήσεις ΑΣΕΠ-Ντ.Ρόβλια στις καταγγελίες της ΝΔ για προσλήψεις ημετέρων

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 14:52
A- A A+

Τις καταγγελίες της βουλευτή της ΝΔ Ελίζας Βόζενμπεργκ για «σκανδαλώδη πρόσληψη 30.000 ημετέρων εκτός ΑΣΕΠ εν μέσω κρίσης» απέρριψαν με έγγραφά τους που διαβιβάστηκαν στη Βουλή το ΑΣΕΠ, αλλά και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας.

Ειδικότερα, στην απάντησή του η Ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει ότι «το ΑΣΕΠ, ως εκ του θεσμικού του ρόλου και κατά πάγια πρακτική του, δεν σχολιάζει τους χαρακτηρισμούς για σκανδαλώδη πρόσληψη 30.000 ημετέρων, για διορισμούς ημετέρων και επιχείρηση τακτοποίησης ημετέρων, θεωρώντας ότι αυτοί αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις».

O υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ««το ΑΣΕΠ, μετά από σχετικό έλεγχο 2.594 διαδικασιών επιλογής εποχικού προσωπικού (ανακοινώσεις πρόσληψης, πίνακες επιλογής και ενστάσεις), διέθεσε κατά το έτος 2010 προς πρόσληψη στους οικείους φορείς τού εν γένει δημόσιου τομέα 27.724 υποψηφίους».

Οι προσλήψεις αυτές, διευκρινίζεται στη συνέχεια, «έγιναν βάσει του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας που επιβάλλει την αξιοκρατία, τη δημοσιότητα και τη διαφάνεια των διαδικασιών πρόσληψης, περιλαμβάνονται δε στην ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2010».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, επισημαίνει την πρόνοια του ν. 3986/2011 σύμφωνα με τον οποίο «από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων με εξαίρεση του έτος 2011, για το οποίο ο λόγος θα είναι ένα προς δέκα».

Όπως διευκρινίζει ο κ. Ρόβλιας κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων αυτών εκδόθηκε την 1.3.2011 κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι προτεραιότητες και τα κριτήρια για την κατανομή του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού αορίστου χρόνου για τους διορισμούς εντός του έτους 201. Στη συνέχεια ακολούθησαν και κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατανομή προσωπικού στα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Οικονομικών και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή