Ενστάσεις Γ. Ανατολάκη για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 18:47

A- A A+

Συγκεκριμένα, για το άρθρο 20, που αφορά την είσοδο πολιτών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΠΑΕ (πχ από Σαουδική Αραβία) ζήτησε να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των συλλόγων και σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι όποιοι επενδυτές.

Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι πολλά άρθρα του νομοσχεδίου έχουν γραφτεί αρκετά πρόχειρα, δίνοντας την εντύπωση ότι γράφτηκαν βιαστικά, προκειμένου να συνοδεύσουν το άρθρο 20 για τους ξένους επενδυτές. Από την πλευρά του βουλευτή του ΛΑΟΣ τονίζεται ιδιαίτερα ότι θίγεται ως ένα βαθμό το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και έτσι υπάρχει περίπτωση να προκληθεί θέμα με τη FIFA, με κίνδυνο επιβολής κυρώσεων στην Εθνική ομάδα.

Από το ΠΑΣΟΚ, ο υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού, Σάββας Εμινίδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει κλείσει ακόμα σε καμία περίπτωση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ιωαννίδης πρότεινε να μπει στο νόμο κώδικας δεοντολογίας για τους δημοσιογράφους, ώστε να μην υπάρχουν «πηχυαίοι και εμπρηστικοί τίτλοι», οι οποίοι δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα στα γήπεδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις