Μπους : Να συνεχιστεί η αποχώρηση των Ισραηλινών από τα παλαιστινιακά εδάφη

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2002 07:31
UPD:07:38
A- A A+

Το Ισραήλ πρέπει να συνεχίσει την αποχώρηση του στρατού από τα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη και ο Γιάσερ Αραφάτ θα πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή του, ότι θα καταπολεμήσει την τρομοκρατία, τόνισε σε ομιλία του ο Τζωρτζ Μπους, ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση, απέρριψε την έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, για την αποστολή πολυεθνικής δύναμης στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή, Γουϊλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι μία πλήρης αποχώρηση από τα παλαιστινιακά εδάφη, αποτελεί το πρώτο βήμα για να σταματήσει η επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή.

Η αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Δυτική Οχθη συνεχίζεται, με αργούς όμως ρυθμούς. Την ίδια ώρα που ο στρατός αποσύρετο από τις πόλεις Ναμπλούς και Τζενίν, ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν στην Καλκίλια, από όπου είχαν αποχωρήσει την περασμένη εβδομάδα, αλλά και στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο. Στη Τζενίν, δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που βομβάρδισε ο ισραηλινός στρατός και η αεροπορία. Η αμερικανική οργάνωση Human Rights Watch, κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό για εγκλήματα πολέμου, η Κομισιόν τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής έρευνας για τις σφαγές στην πόλη, ενώ ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Τιέρ Λάρσεν έκανε λόγο για μία φρίκη που ξεπερνά κάθε φαντασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή