Συρία: «Γενική αμνηστία» χορήγησε ο Ασαντ

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012 10:22
UPD:12:07
A- A A+

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ χορήγησε γενική αμνηστία για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πριν από δέκα μήνες, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA.

Όπως ανέφερε, η αμνηστία αφορά «εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των γεγονότων που συνέβησαν από τις 15 Μαρτίου 2011 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2012», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζήτησε από το Σύρο πρόεδρο να «σταματήσει να σκοτώνει τους συμπολίτες του», υπογραμμίζοντας ότι κάθε ηγέτης που χρησιμοποιεί βία, «οδηγείται στην καταστροφή».

«Σήμερα λέω ξανά στο Σύρο πρόεδρο Ασαντ: σταματήστε τη βία, σταματήστε να σκοτώνετε τους συμπολίτες σας, η καταστολή οδηγεί σε αδιέξοδο», δήλωσε ο Μπαν κατά την έναρξη του συνεδρίου στη Βηρυτό για τη δημοκρατική μετάβαση στο αραβικό κόσμο.

«Αυτός που ασκεί την εξουσία χρησιμοποιώντας βία ή εξαναγκασμό, οδηγείται στην καταστροφή. Μια μέρα ο λαός τον εγκαταλείπει», πρόσθεσε ο Μπαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή