Αντιδρούν στις εντολές διακοπής ρεύματος

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 09:51
UPD:12:10

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν πρόκειται να εκτελέσουν τις εντολές διακοπής ρεύματος για όσους δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος.

A- A A+

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν πρόκειται να εκτελέσουν τις εντολές διακοπής ρεύματος για όσους δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος. Με κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου απαντά από νωρίς το πρωί και το ΠΑΜΕ.

«Υπάρχουν 20 χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος κι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να τις εκτελέσουμε», ξεκαθάρισε μιλώντας στο ρ/σ Radio 9 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. «Ας μας απολύσουν, απάνθρωποι και δολοφόνοι δε θα γίνουμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά και τόνισε πως οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης είναι έτοιμοι ακόμα και για μάχες σώμα με σώμα αν χρειαστεί, προκειμένου να μην γίνουν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση όσων δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι.

Με κινητοποιήσεις απαντά στις εντολές διακοπής ρεύματος και το ΠΑΜΕ, με συγκεντρώσεις από τις 7.30 το πρωί σε επτά σημεία γραφείων της ΔΕΗ και συγκεκριμένα:στην Αθήνα Αγησιλάου 56-58, στον Πειραιά Αγ. Ελευθερίου 114 Καμίνια, στη Ν. Σμύρνη Αμφιθέας 84, Καποδιστρίου και Ρούμελης 1 Αλσούπολη Ν. Ιωνία, Δάσος Χαϊδαρίου Θερμοπυλών 7, Κορωπί Β. Κωνσταντίνου 33 και Ελευσίνα Ηρώων Πολυτεχνείου 108 Ελευσίνα

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα μαχητικής και αποφασιστικής απάντησης, ώστε να σταματήσει κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος.

Στο Ηράκλειο, στην περιοχή Τσαλικάκι, ομάδα πολιτών προχώρησε σε αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ, καλώντας τους εργαζόμενους της Επιχείρησης να μην εκτελούν τις εντολές διακοπής ρεύματος, ενώ παράλληλα στη δημοσιότητα δόθηκε ο τηλεφωνικός αριθμός 6978393868, στον οποίο μπορούν να καλούν όσοι καταναλωτές διαπιστώσουν ότι τους έχουν κόψει το ρεύμα. Στη διαμαρτυρία, συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, οι Πολίτες κατά του Χρέους, εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και άλλοι φορείς της πόλης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης μίλησε για «ομπρέλα» που πρέπει να δημιουργηθεί ώστε να προστατευτούν οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, χαρακτήρισε το μέτρο της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος καταχρηστικό και επαίσχυντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης αφορούν σε 70 καταναλωτές οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προηγούμενων μηνών, που περιλαμβάνουν και το τέλος ακινήτων.

Τέλος, σε γειτονιές του Ηρακλείου υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης που περιπολούν για να εμποδίσουν τα συνεργεία να διακόψουν οποιαδήποτε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή