Formula 1: Μετακομίζει η Caterham

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 13:54
UPD:20/01/2012 10:28
A- A A+

Ετσι από το Χίνγκχαμ στο Νόρφολκ η Μαλαισιανή ομάδα θα βρεθεί στο Λίφιλντ.

Το συγκεκριμένο τεχνολογικό κέντρο τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και ειδικότερα την Formula 1 καθώς είχε πωληθεί το 1993 ομάδα του πρώην οδηγού αγώνων Τομ Γουΐλκινσον (TWR) για να γίνει η βάση της Arrows.

Στη συνέχεια οι εγκαταστάσεις έγιναν η έδρα της Ιαπωνικής ομάδας Super Aguri κατά την επιστροφή της στη Formula 1 το 2006.

Η μετεγκατάσταση της Caterham προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Αύγουστο. Στόχος είναι να υπάρξει μια κοινή έδρα για όλες τις δραστηριότητες του ομίλου Caterham που δεν περιορίζονται μόνο στις ομάδες της Formula 1 και GP2, αντίστοιχα.

«Το εργοστάσιο στο Χίνγκχαμ ήταν το σπίτι μας μετά την είσοδο μας στην Formula 1 το Σεπτέμβριο του 2009 και μας εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο, παρέχοντας την τέλεια βάση για την εγκατάσταση της ομάδας Formula 1 και της GP2 στα πρώτα στάδια της εξέλιξής μας.

Εντούτοις, με την ανάπτυξη των ομάδων μας και κατά την διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού που πέρασε μετά την αγορά της Caterham Cars και τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου ομίλου, έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι απαιτούνταν η στέγαση κάτω από την ίδια στέγη της εταιρείας παραγωγής αυτοκινήτων και των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Ετσι θα μας δινόταν η ευκαιρία να πετύχουμε τους μελλοντικούς μας στόχους εντός και εκτός πίστας.

Ξεκινήσαμε την αναζήτηση μιας τοποθεσίας που θα μπορούσε να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει με τις μελλοντικές μας ανάγκες πάνω στις αγωνιστικές δραστηριότητες και σε ό,τι αφορά στην παραγωγή αυτοκινήτων. Αμεσα το Λίφιλντ έγινε η πιο πιθανή επιλογή», δήλωσε το αφεντικό της ομάδας και εταιρείας Τόνι Φερνάντες, δικαιολογώντας την επιλογή του συγκεκριμένου τεχνολογικού κέντρου.

«Πρώτη» στις παρουσιάσεις

Η Caterham αναμένεται να κάνει την αρχή στον χορό των παρουσιάσεων. Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, η πρώην Lotus Team αναμένεται να δώσει στα φώτα της δημοσιότητας τη νέα CT01, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται, στις 26 Ιανουαρίου.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Μαλαισιανή εταιρεία θα προηγείται κατά πολύ χρονικά των υπολοίπων ομάδων που επιλέγουν ημερομηνίες κοντινές με τις πρώτες επίσημες δοκιμές στις 7 Φεβρουαρίου, στην πίστα της Χερέθ.

Θεωρείται επίσης ότι η CT01 έχει ήδη περάσει τα crash test που προβλέπονται από την FIA προκειμένου να συμμετάσχει στο τετραήμερο δοκιμών στην Ισπανία.

Αγνοια δηλώνει ο Τρούλι

Αγνοια σχετικά με τις φήμες περί αντικατάστασής του από τον Βιτάλι Πετρόφ στην Caterham δήλωσε ο Γιάρνο Τρούλι. Ο Ιταλός πιλότος επιμένει ότι έχει ακόμα συμβόλαιο με την Μαλαισιανή ομάδα και πως τα σχέδια του παραμένουν ως έχουν.

«Εχω συμβόλαιο με την Caterham και αυτό είναι όλο. Δεν γνωρίζω κάτι για τις φήμες. Η ομάδα δε μου έχει αναφέρει κάτι. Τη Δευτέρα θα είμαι στο εργοστάσιο και και όλα παραμένουν ως έχουν για εμένα μέχρι να μου πουν το αντίθετο», δήλωσε ο 37χρονος πιλότος στη Gazzetta dello Sport, τονίζοντας μάλιστα πως δεν αναζητεί το μέλλον του εκτός F1.

«Δε σκέφτομαι το μέλλον: Κάθε φορά βάζουν λόγια στο στόμα μου ότι θα πάω στα NASCAR ή θα τρέξω στις 24 Ωρες του ΛεΜαν. Aυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Formula 1 και μιλάω μόνο αυτό», τόνισε ο Τρούλι.

Τον τελευταίο καιρό οργιάζουν τα δημοσιεύματα ότι ο Βιτάλι Πετρόφ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Caterham για να πάρει τη θέση του Τρούλι. Μετά την ανακοίνωση του Κίμι Ραικόνεν στη Renault, ο Ρώσος πιλότος κινδυνεύει να μείνεις εκτός Formula 1 για το 2012 και βρίσκεται προς αναζήτηση ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις