Formula 1: Τον Αύγουστο έτοιμο το Οστιν;

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 14:26
A- A A+

Φαίνεται πως τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο Οστιν βρήκαν τη λύση τους και η Αμερικανική πίστα θα είναι έτοιμη μέχρι τα μέσα του Αυγούστου προκειμένου στις 18 Νοεμβρίου να φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα της Formula 1.

Σύμφωνα με το Autosport οι εργασίες κατασκευής έχουν μπει σε κανονικό ρυθμό και ακολουθούν το πρόγραμμα που υπάρχει.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πίστας «ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Οι εργασίες διεξάγονται έξι ημέρες την εβδομάδα. Τα κτήρια των πάντοκ έχουν ήδη ολοκληρωθεί, οι εργασίες στην κυρίως εξέδρα έχουν ξεκινήσει και πιστεύουμε ότι η αποπεράτωση θα γίνει στα μέσα Αυγούστου».

Η κατασκευή της πίστας στο Οστιν έχει γίνει μέγα ζήτημα για την Formula 1 καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ο αγώνας να αναβληθεί. Η παύση των εργασιών για αρκετές εβδομάδες και οι ασυνεννοησία μεταξύ των διοργανωτών είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί θέμα αμφισβήτησης του Αμερικανικού αγώνα και από τον ίδιο τον Εκλεστοουν.

Μετά από διαβεβαιώσεις από την πλευρών διοργανωτών και αρκετές πιέσεις τελικά η FIA τον ενέκρινε στο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2012 και οι εργασίες ξεκίνησαν κανονικά έτσι ώστε να ετοιμαστεί η πίστα όσο το δυνατόν ταχύτερο και να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις