WRC: Αγγίζει τη νίκη ο Λεμπ

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 09:54
UPD:10:24
A- A A+

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επικράτησε χθες σχεδόν σε όλες τις ειδικές διαδρομές πλην της όγδοης με τον Ντάνι Σορντό να είναι μόλις 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Γάλλο οδηγό.

Ετσι ο Λεμπ με την έναρξη της σημερινής, τρίτης ημέρας του αγώνα έχει μια διαφορά 1 λεπτού και 37 δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους και κρατάει σταθερά την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη.

Πίσω του γίνεται μάχη μεταξύ των Ντάνι Σορντό και Πέτερ Σόλμπεργκ, αντίστοιχα. Τελικά, ο Ισπανός οδηγός του Mini WRC ολοκλήρωσε τη χθεσινή ημέρα δεύτερος, αφήνοντας πίσω του τον Νορβηγό οδηγό της Ford. Ο τελευταίος, απόντος του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, εξουσιοδοτήθηκε από το «αφεντικό» της ομάδας, Μάλκομ Γουΐλσον, να παλαίψει για την δεύτερη θέση και να συγκεντρώσει βαθμούς για την Ford, οι οποίοι θα είναι πολύτιμοι στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Μίκο Χίρβονεν τερμάτισε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, αρκετά μακριά από τον ομόσταυλό του Λεμπ (3.40,4 δευτ.) ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκήρωσε ο Ρώσος Εβγκένι Νόβικοφ με το Fiesta WRC της M-Sport Stobart.

Highlight αν θα μπορούσε να ειπωθεί έτσι, της χθεσινής ημέρας ήταν η έξοδος του Σεμπαστιέν Οζιέ. Ο Γάλλος οδηγός ακολούθησε φρενήρη ρυθμό την πρώτη ημέρα, αλλά χθες σε στεγνό οδόστρωμα αντιμετώπισε προβλήματα και έμεινε πίσω στην γενική κατάταξη. Στην προσπάθειά του να παραμείνει στις πρώτες θέσεις είχε μια πολύ άσχημη άσχημο έξοδο στην δέκατη και τελευταία χθεσινή ΕΔ που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να εγκαταλείψει, αλλά να τραυματιστεί ελαφρά και ο συνοδηγός του Ζουλιέν Ινγκράσια.

Η εγκατάλειψη του Οζιέ έδωσε την ευκαιρία στον Φρανσουά Ντελεκούρ να ανέβει εκείνος στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα με τρεις ακόμα ειδικές διαδρομές.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις