Δύσκολος αντίπαλος για τον Ρόμνεϊ στη Νότια Καρολίνα

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012 09:51
A- A A+

Σε αναμέτρηση κυρίως μεταξύ δύο υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έχουν μετατραπεί οι προκριματικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Νότια Καρολίνα, με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ να έχει να αντιμετωπίσει κυρίως τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιούτ Γκίνγκριτς.

Η ξαφνική άνοδος του Γκίνγκριτς στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες ημέρες έφερε τον Ρόμνεϊ ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης που έχει αντιμετωπίσει στην προεκλογική του εκστρατεία εδώ και μήνες για να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και να είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Με τους άλλους δύο υποψηφίους να έπονται αρκετά στις δημοσκοπήσεις, οι προκριματικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα δείχνουν σαν μια καθαρή αναμέτρηση μεταξύ των δύο αυτών πολύ διαφορετικών ανδρών, μεταδίδει το Reuters.

Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην επιχειρηματίας Ρόμνεϊ έχει μέχρι στιγμής κερδίσει σταθερά την υποστήριξη του ενός τετάρτου των Ρεπουμπλικάνων σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, όπως σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, δεν έχει καταφέρει να αιχμαλωτίσει τις καρδιές πολλών συντηρητικών στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα ο Γκίνγκριτς, πρώην καθηγητής ιστορίας, έχει μεγάλη ευφράδεια και καταφέρνει σημαντικά πλήγματα στους αντιπάλους του στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Ο νικητής των προκριματικών εκλογών των Ρεπουμπλικάνων στη Νότια Καρολίνα είναι και αυτός που κερδίζει το χρίσμα του κόμματός τους σε όλες τις εκλογές που έχουν γίνει από το 1980.

Οι κάλπες για τις προκριματικές εκλογές θα ανοίξουν στις 14:00 ώρα Ελλάδος σήμερα και θα κλείσουν 12 ώρες αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή