Μηνύματα επ' ευκαιρία της επετείου της 21ης Απριλίου

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2002 21:21
UPD:21:26
A- A A+

Μηνύματα, επ' ευκαρία της 35ης επετείου του Πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, εξέδωσαν ο πρόεδρος και το Εκτελεστικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος, ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.

Ο πρόεδρος και το Εκτελεστικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρουν «Τιμούμε όλους τους αγωνιστές που έδωσαν το μαχητικό τους "παρών" στον αγώνα κατά της χούντας των συνταγματαρχών, αλλά δεν ξεχνούμε ποιοι, γιατί και πως ευθύνονται για την εθνική ντροπή της χούντας της 21ης Απριλίου. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, ο Ελληνικός λαός έχει κατακτήσει τη δημοκρατία. Στην αυγή του 21ου αιώνα, στην αυγή της νέας χιλιετίας η χώρα βαδίζει σταθερά μπροστά, με αισιοδοξία. Μαζί με το λαό, μαζί με τους πολίτες δίνουμε τη μάχη για την ισχυρή, σύγχρονη και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος, τονίζει ότι «η θλιβερή αυτή επέτειος, είναι αφορμή να προβληματιστούμε για την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατία μας. Σήμερα η Δημοκρατία μας αντιμετωπίζει άλλους, πιο αφανείς, αλλά και πιο ύπουλους κινδύνους. Οι κίνδυνοι αυτοί προέρχονται από τη διαφθορά, τη αδιαφάνεια, τους εξωθεσμικούς παράγοντες που επιδιώκουν την υποκατάσταση της πολιτικής, την υπαγόρευση των συμφερόντων των λίγων εις βάρος των δικαιωμάτων των πολλών. Η Νέα Δημοκρατία, συνεπής στις δημοκρατικές αρχές πολιτεύεται με γνώμονα το μέτρο και την μετριοπάθεια».

Ο ΣΥΝ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «Η πτώση της χούντας, καρπός του αντιδικτατορικού αγώνα και της προδοσίας της Κύπρου, τροφοδότησε ελπίδες και αγώνες για τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας και του προοδευτικού εκσυγχρονισμού της κοινωνίας. Σήμερα, 28 χρόνια μετά την μεταπολίτευση, η απόσταση ανάμεσα στις προσδοκίες και την πραγματικότητα τροφοδοτεί την απαίτηση για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που να ενισχύουν την κοινωνική πρόοδο και συνοχή, τη δημοκρατία και την ποιότητα ζωής, την αποκέντρωση, της ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου».

Στο μήνυμά του το ΔΗΚΚΙ τονίζει ότι «οι ίδιες δυνάμεις που σχεδίασαν και στήριξαν τη χούντα των συνταγματαρχών και έστειλαν τον Αττίλα στην Κύπρο, καθοδηγούν και συντηρούν -και σήμερα- την τουρκική προκλητικότητα σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Με πρόσχημα την τρομοκρατία καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραβιάζουν τη διεθνή έννομη τάξη. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι έντονη η ανάγκη της αντίστασης σε πολιτικές υποτέλειας και υποταγής, που οδηγούν σε συρρίκνωση των εθνικών συμφερόντων, των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή