Α1 Μπάσκετ: Κατοστάρα ο Παναθηναϊκός

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012 19:28
UPD:21:19

A- A A+

Με πέντε παίκτες να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων (κορυφαίος ο Λόγκας με 21) και χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη (ξεκουράστηκε) ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα εναντίον του ΚΑΟΔ. Οι «πράσινοι» που διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας πέτυχαν την 9η διαδοχική νίκης τους στην Α1 με το επιβλητικό 101-72 και πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας (ο Ολυμπιακός παίζει αργότερα με το Μαρούσι).

Μετά από έξι σερί ήττες το Περιστέρι επέστρεψε στις επιτυχίες. Επιβλήθηκε του Ικαρου Καλλιθέας με 81-69, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στη δεύτερη διαδοχική ήττα τους.

Με αντεπίθεση στην 4η περίοδο ο Κολοσσός Ρόδου νίκησε 70-64 τον Αρη κι άφησε πίσω τις δύο διαδοχικές ήττες από Παναθηναϊκό και Πανιώνιο. Οι Ροδίτες έφτασαν στην 11η εφετινή τους νίκη (έχουν και 3 ήττες), ενώ για τους Θεσσαλονικείς ήταν η 9η ήττα σε 14 αγώνες. Μέχρι το 30ο λεπτό η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, πήραν τον έλεγχο του ματς κι έφτασαν στη μεγάλη νίκη.

Άλλη μία δύσκολη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός, αυτή την φορά επί του Αμαρουσίου με 89-84, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε το «κυρίως πιάτο» της 15ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Όπως και με τον Ηλυσιακό, έτσι κι απόψε με την ομάδα των βορείων προαστίων οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις για να φτάσουν στο τελικό και να «πιάσουν» ξανά τον Παναθηναϊκό στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Το ματς κρίθηκε στα τελευταία 3 λεπτά, όταν οι παίκτες του Ιβκοβιτς «έσφιξαν» την άμυνά τους και μετέτρεψαν το «εύθραυστο» 77-79 σε 77-84. Τα προσωπικά λάθη του Γκαγκαλούδη «στοίχισαν» στην ομάδα του Νίκου Λινάρδου, η οποία γνώρισε την 14η διαδοχική ήττα της σε ισάριθμα ματς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις