Α1 Μπάσκετ: Μεγάλη νίκη ο ΠΑΟΚ επί της Καβάλας

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012 19:23
UPD:22:38

A- A A+

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος του, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το μικρό προβάδισμα στο σκορ σε όλες τις περιόδους και τελικά να φτάνει στη μεγάλη νίκη. Πάλεψε η Καβάλα, δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που «παρέδιδε τα όπλα» στα τελευταία εκτός έδρας ματς που έδωσε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την 8η εφετινή της ήττα σε 14 ματς (ίδιο ρεκόρ με τον ΠΑΟΚ).

Οι Θεσσαλονικείς οφείλουν σε μεγάλο βαθμό το «τρίποντο» που πήραν στο Δήμο Ντικούδη, ο οποίος πέτυχε 23 πόντους. Πολύ καλός ήταν και ο Γιάννης Καλαμπόκης, που τελείωσε το ματς με 16.

Από την ομάδα του Πρίφτη, ο Καραποστόλου με 19 πόντους ήταν ο κορυφαίος.

Νίκη-θρίλερ ο Πανιώνιος στα Ιλίσια

Ένα παιχνίδι που έμοιαζε να κάνει περίπατο πήγε να χάσει ο Πανιώνιος. Η αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Α1 είχε…χιτσκοκικό φινάλε, καθώς ο Πανιώνιος επικράτησε στο κλειστό των Ιλισίων του Ηλυσιακού με 78-76 και παρέμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε να προηγείται ακόμη και με διαφορά 17 πόντων (60-43) στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά ένας «καταιγισμός» τριπόντων από την πλευρά των γηπεδούχων έφεραν τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο Ματαλόν απέτυχε να σκοράρει έξω από τη γραμμή των 6.75, ο Χάρτινγκ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ αλλά δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση.

Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν τις 10 νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ είχαν για κορυφαίο παίκτη τους τον Στέφεν Νάτζφεϊ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις