Formula 1: Καθυστερεί η Marussia

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 09:18
A- A A+

H αιτία είναι ότι θέλει να επικεντρωθεί στην εξέλιξη του νέου της μονοθεσίου.

Ετσι κι αλλιώς στην Ισπανική πίστα αναμενόταν να τρέξει με το περυσινό μονοθέσιο θέλοντας πεισσότερο να δώσει χρόνο και χιλιόμετρα στον «ρούκι» Τσαρλς Πικ πριν το ντεμπούτο του στην Αυστραλία.

Παράλληλα, η Marussia αποφάσισε να συμμετάσχει μεν στις δεύτερες επίσημες δοκιμές στην Βαρκελώνη, αλλά όχι με το νέο μονοθέσιο καθώς η νέα MR01 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην πίστα στην τρίτη διαδικασία των επίσημων δοκιμών και πάλι στην Ισπανική πόλη, την 1η Μαρτίου.

Το «αφεντικό» ης ομάδας Τζον Μπουθ πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα ετοιμαστεί καλύτερα το νέο μονοθέσιο.

«Πήραμε αυτή την απόφαση σήμερα (σ.σ. χθες), ότι δηλαδή δεν θα συμμετάσχουμε στις πρώτες δοκιμές που θα γίνουν 7-10 Φεβρουαρίου. Θέλαμε να λάβουμε μέρος με την MVR-02 του 2011 σκοπεύοντας να δώσουμε πολύτιμο χρόνο στον Τσαρλς Πικ και να τον βοηθήσουμε στην προετοιμασία του για την πρώτη του εμφάνιση στην Formula 1. Αυτό ίσχυε με την προοπτική ότι το νέο μονοθέσιο, η MR01, θα ήταν έτοιμη δύο εβδομάδες αργότερα.

Οπως είχε δηλώσει δημόσια ο τεχνικός μας σύμβουλος Πατ Σίμοντς η MR01 θα είναι σχεδόν «καινούργια» με πολύ λίγα στοιχεία από το μονοθέσιο του 2011. Διαθέτει ήδη κάποια πολύ ενδιαφέρουσες και περίπλοκες μηχανικά ιδέες και αυτές απαιτούν χρόνο μέχρι να ετοιμαστούν.

Δυστυχώς το πρόγραμμα μας γλίστρισε λίγο και μοιάζει να χρειάζεται λίγη παραπάνω δουλειά στο νέο μονοθέσιο πριν θεσπίσουμε ένα σχέδιο δοκιμών για αυτό.

Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να αρχίσουμε τα τεστ σε πίστα συμμετέχοντας στις δεύτερες δοκιμές, στην Βαρκελώνη με την MVR-02. Στη συνέχεια στοχεύουμε να παρουσιάσουμε την MR01 στις τρίτες δοκιμές στην Βαρκελώνη την 1η Μαρτίου.

Αυτό δεν είναι ιδανικό και σίγουρα όχι το πρόγραμμα που επιδιώκαμε να δουλέψουμε, θα έχουμε τουλάχιστον όμως μερικούς σημαντικούς γύρους με το νέο μονοθέσιο πριν από την Αυστραλία. Ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε έτσι πιο εποικοδομητικό χρόνο στην πίστα από εκείνον που θα είχαμε πετύχει αν βιαζόμασταν να ετοιμάσουμε το μονοθέσιο μέχρι τις δεύτερες δοκιμές», δήλωσε στο Autosport ο Τζον Μπουθ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις