Euroleague: Για το 2Χ2 ο Παναθηναϊκός

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 10:00

A- A A+

Με νίκη οι «πράσινοι» θα έχουν κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης, που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στην φάση των πλέι οφ της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, καθώς μετά την άνετη επικράτηση επί της Αρμάνι Μιλάνο, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν ‘χαρίστηκαν’ ούτε στον ΚΑΟΔ, έστω και χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην δεκάδα.

Το έργο του Παναθηναϊκού, πάντως, απέναντι στην Ούνιξ δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Η «πρωτάρα» στη διοργάνωση ομάδα του Ευγκένι Πασούτιν προέρχεται από τη μεγάλη επιτυχία επί της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στην πρεμιέρα της φάσης των «16», αν και βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 17 πόντους διαφορά!

Η αποψινή αντίπαλος του Παναθηναϊκού διαθέτει στο ρόστερ της τρεις παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στα ελληνικά γήπεδα, όλοι με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Αλεξέι Ζαβρασένκο, Λιν Γκριρ και Χένρι Ντόμερκαντ.

Με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Καζάν μίλησε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: «Σεβόμαστε την Ούνιξ, πρώτα απ’ όλα διότι παίζει πολύ καλό μπάσκετ, έχει ποιοτικούς παίκτες και μέχρι τώρα το ίδιο ρεκόρ με εμάς. Εκτιμώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο το ματς για μας. Η αντίπαλός μας διαθέτει γεμάτο ρόστερ και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης».

Εκ μέρους των παικτών του «τριφυλλιού» μίλησε ο Νικ Καλάθης: «Συμφωνώ με τον προπονητή μου ότι απέναντί μας θα βρούμε μία πολύ καλή ομάδα. Οι παίκτες της μάχονται σε όλο το παιχνίδι κι αυτό το απέδειξαν με την Φενερμπαχτσέ στην πρεμιέρα. Εμείς πρέπει να παίξουμε στο ίδιο επίπεδο για 40 λεπτά και είναι πολύ σημαντικό που έχουμε τη συμπαράσταση των οπαδών μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις