Γόντικας: Προχωρημένες οι συζητήσεις με τους επενδυτές

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 15:00

A- A A+

Ο πρόεδρος των «πρασίνων» σε αναλυτική συνέντευξη, που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Sentra Fm 103,3, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστεί το οικονομικό πρόβλημα στον σύλλογο, χωρίς να διστάσει να παραδεχθεί την άσχημη οικονομική του κατάσταση.

«Η εικόνα που έχω εγώ χωρίς να έχω το σύνολο της πληροφόρησης, δείχνει ότι υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με δύο πλευρές. Δενξέρω τη σύνθεση του γκρουπ που εμφανίστηκε τώρα. Μέσα στη μία είναι μέσα ο Αλ Σαούντ. Κατά τη γνώμη μου το καταλυτικό σημείο για τις συζητήσεις είναι η τοποθέτηση χρημάτων σε ελληνική τράπεζα. Μπορούμε να τα ελέγξουμε μόνο αν τοποθετηθούν σε λογαριασμό της ΠΑΕ. Σε λογαριασμό τρίτων δεν μπορούμε», ανέφερε σχετικά με τους υποψήφιους επενδυτές.

«Η ψήφιση του νόμου είναι θετικό στοιχείο. Όπως γνωρίζετε όμως αν δεν δεις σ’ αυτά τα πράγματα, αν δεν δεις υπογεγραμμένα συμφωνητικά δεν μπορείς να θεωρήσεις τίποτα δεδομένο», πρόσθεσε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Για την ώρα, πάντως, ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού» παραδέχθηκε ότι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο έχουν «βάλει πλάτη» για την ομάδα.

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε απόλυτα οικονομικά μεγέθη. Αν δεν υπάρξει οικονομική ενίσχυση θα εξαρτόμαστε απολύτως από την καλή διάθεση των παικτών και του προπονητικού τιμ. Εχουν βάλει οι παίκτες την ομάδα στις πλάτες τους, τους τελευταίους 5,5 μήνες. Δεν μπορώ να πω σε παίκτη ότι έχει άδικο, αν έρθει και μου πει κάτι», τόνισε.

Ως κρισιμότερη χρονικά καμπή για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, ο Δημήτρης Γόντικας έθεσε την 31η Μαρτίου, όπου ο σύλλογος θα πρέπει να καταθέσει τα στοιχεία του στην UEFA. Σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει λύση, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμα και αν πάρει το πρωτάθλημα.

Σχετικά δήλωσε: «Αν δεν το έχουμε ξεπεράσει μέχρι τέλη Μαρτίου το πρόβλημα, τότε θα έχουμε πιο πολλά προβλήματα από την συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Μην ξεχνάτε πότε παίρνει κανείς τα έσοδα του Champions League ή οποιοδήποτε κύπελλο. Οποιοδήποτε όφελος έχουμε από τα ευρωπαϊκά κύπελλα έρχονται από Οκτώβριο και μετά. Αν δεν βρούμε τρόπο να ενισχυθούμε οικονομικά θα έχουμε πρόβλημα. Αν δεν το έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα μέχρι τις 31 Μαρτίου θα έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τις μεταγραφές».

Μια εύκολη λύση για τον Παναθηναϊκό θα ήταν η πώληση του Σεμπάστιαν Λέτο, όμως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόταση για τον ποδοσφαιριστή, παρά τα όσα έχουν γραφτεί.

Αναφορικά με τον Σωτήρη Νίνη υποστήριξε ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν θέλησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του, καθώς πρόθεσή του είναι να δοκιμάσει τις τύχες του στο εξωτερικό, ενώ αποκάλυψε ότι θα γίνει προσπάθεια για να παραμείνει ο Φερέιρα.

Τέλος, απαντώντας στις κατηγορίες του Ολυμπιακού ότι ο Παναθηναϊκός ευνοείται από τη διαιτησία, σχολίασε πως «αυτό είναι τελείως μη πραγματικό», ενώ ξεκαθάρισε πως παρά το βαθμολογικό προβάδισμα των πέντε πόντων και την καλή κατάσταση της ομάδας, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα σχετικά με το πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις