Υδατοσφαίριση: Στον τελικό η Εθνική γυναικών

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 21:44
UPD:27/01/2012 02:30

A- A A+

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν, η ελληνική ομάδα νίκησε 14-12 την Ουγγαρία, εξασφάλισε μετάλλιο στη διοργάνωση και το Σάββατο (17:00) θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, που έχασε πριν από δύο χρόνια στο Ζάγκρεμπ από τις Ρωσίδες.

Από το ξεκίνημα του ματς η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα, ξέφυγε τρεις φορές με τρία γκολ, αλλά οι Ουγγαρέζες έβρισκαν πάντα τις επιθετικές λύσεις, κυρίως με μακρινά σουτ και έφταναν στην ισοφάριση.

Όλα κρίθηκαν στην 4η και τελευταία περίοδο. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το τρίτο 8λεπτο ισόπαλες 10-10, αφού η ελληνική ομάδα έχασε το προβάδισμα των τριών γκολ που είχε (10-7). Με πολύ καλή άμυνα τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση περιόρισαν τις αντιπάλους και κατάφεραν στο διάστημα αυτό να πετύχουν 4 γκολ και να δεχτούν μόλις 2.

Η Γερόλυμου με 4 γκολ και η Ρουμπέση με 3 ήταν οι κορυφαίες της «γαλανόλευκης».

Με Ιταλία στον τελικό

Η έκπληξη έγινε στο δεύτερο ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης και η Ιταλία, που νίκησε 13-12 τη Ρωσία, θα είναι η αντίπαλος της εθνικής γυναικών στον τελικό του τουρνουά το ερχόμενο Σάββατο στο Αϊντχόφεν.

Η ιταλική ομάδα επιστρέφει στον τελικό μετά από το 2006, φιλοδοξώντας να κατακτήσει για πέμπτη φορά το τρόπαιο και να γίνει η πολυνίκης του θεσμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις