Υδατοσφαίριση: Ασημένιο μετάλλιο η Εθνική Γυναικών

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012 18:03
UPD:18:05

A- A A+

Η Ιταλία νίκησε την Ελλάδα στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης με 13-10 και κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο, πέμπτο στην ιστορία της κι έγινε, πλέον, η πολυνίκης του θεσμού.

Η πρωταθλήτρια κόσμου στη Σανγκάη, απέδειξε ότι είναι μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος, καθώς ήταν παρούσα στον τελικό σε τρίτη διαδοχικά μεγάλη διοργάνωση με συγκομιδή δύο ασημένια κι ένα χρυσό μετάλλιο (ό,τι καλύτερο έχει πετύχει ελληνική ομάδα σε ομαδικό σπορ).

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Αν και προηγήθηκαν 1-0, στη συνέχεια δέχτηκαν 4 γκολ κι από κει και πέρα κατέρρευσαν.

Η ιταλική ομάδα ξέφυγε 8-2, μείωσε προσωρινά η «γαλανόλευκη» σε 4-8, αλλά δεν είχε περισσότερες δυνάμεις και γρήγορα το σκορ…ξέφυγε και πάλι (5-11) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη οι ιταλίδες προηγήθηκαν 12-6. Κάπου εκεί χαλάρωσαν με αποτέλεσμα να μειώσει η Ελλάδα σε 8-12.

Η Εθνική ομάδα Γυναικών με την παρουσία της στο Αϊντχόφεν, εκτός της μεγάλης επιτυχίας με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, εξασφάλισε το εισιτήριο για το προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, ενώ πήρε την απευθείας πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης (2013) και το επόμενο ευρωπαϊκό του 2014.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις