Primera Division: Ακάθεκτη προχωράει η Ρεάλ Μαδρίτης

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012 23:36
UPD:29/01/2012 05:42
A- A A+

Η Εσπανιόλ «βλέπει» Champions League με τη νίκη της επί της Μαγιόρκα, ενώ το…άστρο του Γιορέντε χάρισε την εκτός έδρας νίκη στη Μπιλμπάο επί της Ράγιο Βαγεκάνο.

Για 30 λεπτά η ουραγός Σαραγόσα προβλημάτισε την Ρεάλ Μαδρίτης. Το γκολ του Λαφίτα στο ξεκίνημα του αγώνα «πάγωσε» το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά οι «μερένχες» έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αντιδρούν. Ισοφάρισαν στο ημίωρο με τον Κακά κι από κει και πέρα με άλλα δύο γκολ από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Οζίλ έφτασαν στη νίκη, χάρη στην οποία αύξησαν στους 8 τη διαφορά τους από τη Μπαρτσελόνα (παίζει αυτή την ώρα με τη Βιγιαρεάλ).

Νίκη που της επιτρέπει να ελπίζει στην έξοδό της στο Champions League πέτυχε η Εσπανιόλ επί της Μαγιόρκα, που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στη Βαρκελόνη πέτυχε ο Βάις στο 18ο λεπτό.

Με χατ τρικ του Φερνάντο Γιορέντε, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε μεγάλο εκτός έδρας «τρίποντο» επί της Ράγιο Βαγεκάνο με 3-2, σ’ ένα ματς που στα πρώτα 26 λεπτά είχαν μπει τέσσερα γκολ!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 5΄ με τον Μίκου, αλλά με δύο γκολ ο Γιορέντε έδωσε προβάδισμα στους Βάσκους. Λίγο πριν το ημίωρο ο Αρίμπας ισοφάρισε για τη Ράγιο, αλλά στην επανάληψη ο Γιορέντε «χτύπησε» και πάλι.

«Χαρίζει» τον τίτλο η Μπαρτσελόνα

Η εφετινή αστάθεια της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα συνεχίζεται. Αυτή την φορά, οι «μπαλουγκράνα» άφησαν δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στο «Μαδριγάλ» κόντρα στη Βιγιαρεάλ (0-0) και, πλέον, υπολείπονται 7 βαθμούς από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Σαραγόσα.

Στα…μισά και…κάτι περισσότερο του δρόμου, η «Βασίλισσα» έχει πάρει ένα σημαντικότατο προβάδισμα έναντι της αντιπάλου της, όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου. Η «Μπάρτσα», στο πλαίσιο της 21ης ημέρας αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα απέναντι στη Βιγιαρεάλ (0-0), η οποία με το βαθμό που πήρε ξέφυγε κατά ένα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η απουσία του Ινιέστα στη μεσαία γραμμή «στοίχισε» στους Καταλανούς, που δεν είχαν ουσία, αλλά ούτε φαντασία στο παιχνίδι τους. Δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο Ντιέγκο Λόπεθ ήταν σε μεγάλη βραδιά κι όσες φορές χρειάστηκε υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο την εστία του.

Πλέον, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, για να διατηρήσει τα σκήπτρα στην primera division δεν στηρίζεται μόνο στις δικές της δυνάμεις, αλλά περιμένει κι από άλλες ομάδες να «κόψουν» βαθμούς από τη Ρεάλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις