ΝΥΤ: Οικονομική ασφυξία στον ελληνικό αθλητισμό

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 13:45
UPD:13:58

A- A A+

Η αμερικάνικη εφημερίδα υποστηρίζει, ότι μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου να πλησιάζουν και παραδοσιακά η Ελλάδα, λόγω ιστορίας, θα έχει εξέχουσα θέση, όμως σημειώνει ότι πολλές ομοσπονδίες με το ζόρι θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους απαιτήσεις.

Τονίζεται, ότι πολλοί Έλληνες επαγγελματίες αθλητές και προπονητές πληρώνονται με καθυστέρηση μηνών, ενώ τα κέντρα άθλησης και τα γήπεδα βρίσκονται είτε σε άθλια κατάσταση, είτε έχουν κλείσει από την έλλειψη χρηματοδότησης.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που έχει περιέλθει ο ελληνικός αθλητισμός αναφέρεται η απευθείας χορήγηση από την ΔΟΕ των εξόδων 10 κορυφαίων αθλητών της χώρας, την ώρα που σε ανάλογο πρόγραμμα αναμένεται να μπει και η ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σαγκάη το 2011 και το περασμένο Σάββατο το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόβεν.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι οι ιδιωτικές χορηγίες είναι αυτές που κρατούν ζωντανό το όνειρο πολλών αθλητών μας για να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές με δηλώσεις τους.

Ακόμα και παγκόσμιες ομοσπονδίες διαφόρων αθλημάτων αναγνωρίζουν τις δυσκολίες των ελλήνων αθλητών και τους ενισχύουν στις προσπάθειές τους, όπως π.χ. του μοντέρνου πένταθλου, που έδωσε υλικό αξίας 4.5000 δολαρίων σε Έλληνες πρωταθλητές για την προετοιμασία τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις